„Chia“ ir kanapių sėklų krekeriai
Jeigu neįsivaizduojate pasisėdėjimo su draugais be pikantiškų krekerių, juos paskaninate užtepėlėmis, sūriais ar valgote prie sriubų, siūlome maistingesnę versiją! Šie ispaninio šalavijo ir kanapių sėklų krekeriai − geras užtaisas skaidulų – virškinimui, magnio ir antioksidantų – bendrai sveikatai.
Reikės:
- 4 šaukštų ispaninio šalavijo sėklų;
- 4 šaukštų lukštentų kanapių sėklų;
- pusės stiklinės migdolų miltų;
- šaukšto alyvuogių aliejaus;
- pusės šaukštelio druskos;
- pusės stiklinės vandens;
- šaukštelio česnako arba čili miltelių (nebūtinai);
- žiupsnio pipirų (nebūtinai).
Paruošimas
„Chia“ sėklas išbrinkinti pusėje stiklinės vandens (apie 15−20 minučių), kol visas vanduo susigers.
Orkaitę įkaitinti iki 100 laipsnių temperatūros.
Visus likusius ingredientus sumaišyti su išbrinkusiomis ispaninio šalavijo sėklomis.
Iš krekerių masės ant folija dengtos skardos šaukštu formuoti apskritimus. Galima kepti vieną didelį lakštą, bet prieš tai būtina jį supjaustyti, nes kitaip iškepus gali sutrupėti.
Kepti orkaitėje apie 40−50 minučių, kol viršų palietus pirštu nebesijaus drėgmės, o paviršius bus traškus.
Receptu pasidalijo tinklaraščio Mitybologija.lt autorė Lauryna Nelkinė.