„Lauke ką nors kepu ištisus metus“, – sako laidų apie maistą kūrėjas, mėsos parduotuvių „Chef the Viking“ ir restorano „Smoke“ šeimininkas Vylius BLAUZDAVIČIUS (38). Neatsitiktinai dūmais kvepiantys ruošti patiekalai dominuoja ir neseniai išleistoje jo receptų knygoje „Ant ugnies“.
„Daug jėgų ir laiko tai knygai atiduota“, – vartydamas monumentalų leidinį atsidūsta Vylius, daugeliui žinomas kaip Šefas Vikingas. Dėliodamas receptus, ruošdamas patiekalus jis užtruko beveik pusantrų metų. Tačiau neslepia, kad rezultatas džiugina. „Jau seniai ateidavo minčių apie knygą, bet atrodė, kad neturiu ką papasakoti, – prisipažįsta. – Vis dėlto draugai įtikino, kad jau laikas. Ryžausi ir esu labai patenkintas: bus ką prisiminti ir po daugelio metų.“
Vylius pasakoja, kad knygoje „Ant ugnies“ neatsitiktinai yra daugybė kepsnių, pagardų, net prieskonių mišinių receptų, bet nerasi desertų skyriaus. „Juk negali būti visų galų meistras, – juokiasi. – Puikiai gaminu keletą saldumynų, bet jų – visai kita specifika. O mano specializacija – mėsa. Nenoriu blaškytis ir bandyti viską aprėpti, nes ir čia, kur esu, dar reikia daug išmokti, sužinoti.“
Kepti grilyje ar laužo žarijose – didžioji jo aistra ir išskirtinumas. Pasakoja, kad šeimininkavimui lauke metų laikas neturi reikšmės. „Man tai – galimybė pabūti su savimi, – prisipažįsta. – Pasaka, kad tuo pat metu patiriu dar vieną malonumą – gaminu.“