Daugiaryžis – penktadienio vaišėms

Ryžiai su mėsa ir daržovėmis / Fotolia nuotr.
Ryžiai su mėsa ir daržovėmis / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Įvairių skonių daugiaryžis – puiki išeitis laukiantiems svečių. Jo paruošti galima ir didžiausią katilą. Gausiai pagardinkite prieskoniais, sūriu, daržovėmis ir tikrai maloniai nustebinsite svečius.

Vegetariškas su daržovėmis

Jums reikės: 250 g ryžių, 100 ml sauso vyno, šaukšto sviesto, litro daržovių sultinio, 3 šaukštų aliejaus, svogūno, 3 česnako skiltelės, pakuotės šaldytų šparaginių pupelių, stiklinės žaliųjų žirnelių, poro, kelių šviežių arba konservuotų smidrų, pagal skonį druskos, pipirų, saujelės tarkuoto sojų sūrio.

  • Šparagines pupeles atšildykite, nuvarvinkite. Porus supjaustykite griežinėliais.
  • Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje.
  • Į keptuvę supilkite ryžius ir pakaitinkite. Į juos šliūkštelėkite vyno, palaukite, kol susigers, ir po truputį supilkite sultinį. Atsiminkite, kad kita sultinio porcija pilama tik tada, kai ryžiai sugeria ankstesnę.
  • Kitoje keptuvėje aliejuje pakepinkite susmulkintą porą, suberkite pupeles, uždenkite keptuvę ir troškinkite apie 6 min. Į masę suberkite žirnelius. Viską gerai išmaišykite, sukrėskite į paruoštus ryžius ir išdėliokite į lėkštes.
  • Ant viršaus užberkite tarkuoto sojų sūrio ir patiekite.

Sotus su pievagrybiais

Daugiaryžis su baravykais
Daugiaryžis su baravykais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: apie 300 g ryžių, 1,5 stiklinės pievagrybių, svogūno, 500 ml natūralaus daržovių sultinio, nedidelio saliero stiebo, 2 česnako skiltelių, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos, pipirų, kapotų petražolių, 100 ml sauso baltojo vyno, 120 g parmezano.

  • Pievagrybius nuvalykite, nuplaukite, pasmulkinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Salierus supjaustykite kubeliais.
  • Visas daržoves sukrėskite į keptuvę su karštu aliejumi ir kepkite apie 5 min., kol pasidarys skaidrios.
  • Į keptuvę su suminkštėjusiomis daržovėmis suberkite ryžius ir kaitinkite, kol jie sugers visą daržovių skystį.
  • Į masę po truputį supilkite vyną. Kai ryžiai sugers ir jį, po samtelį supilkite ir sultinį. Troškinkite, kol suminkštės.
  • Patiekalą nukelkite nuo viryklės. Į jį pagal skonį įberkite druskos, pipirų, įkrėskite sviesto ir ką tik sutarkuoto sūrio.
  • Pagardinkite kapotomis petražolėmis.

Su jūrų gėrybėmis

Daugiaryžis su krevetėmis
Daugiaryžis su krevetėmis / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 200 g ryžių, 2 salierų stiebų, svogūno, 2 česnako skiltelių, 2 šaukštų aliejaus, 400 g jūrų gėrybių mišinio, apie 500 ml vištienos sultinio, 100 ml sauso baltojo vyno, 100 g kietojo sūrio „Džiugas“, 2 šaukštų kapotų petražolių, šaukšto sviesto, aitriosios paprikos ankšties, žiupsnelio maltų kalendrų.

  • Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir sukapokite su česnakais ir svogūnu.
  • Svogūnus pakepkite aliejuje.
  • Kai jie suminkštės, įpilkite stiklinę ryžių ir stiklinę vyno. Galiausiai iš lėto supilkite daržovių sultinį.
  • Jūsų gėrybių mišinį atšildykite, nuvarvinkite.
  • Kitoje keptuvėje likusiame šaukšte aliejaus pakepinkite česnakus ir aitriąsias paprikas, suberkite jūrų gėrybių mišinį, kalendras ir kaitinkite apie 6 min.
  • Jūrų gėrybių mišinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmaišykite į ryžius ir nukelkite keptuvę nuo viryklės.
  • Į masę įmaišykite sviestą, šviežiai sutarkuotą sūrį, papuoškite petražolėmis ir išdalykite į lėkštes.

Egzotiškas su vištiena

Daugiaryžis su vištiena
Daugiaryžis su vištiena / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 200 g ryžių, nedidelės mėlynųjų vynuogių kekės, 250 g vištienos filė, svogūno, pusės puodelio kokosų pieno, 400 ml vištienos sultinio, saujelės kedrinių pinijų, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto sviesto, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Vištieną susmulkinkite, pakepinkite svieste su žiupsneliu druskos.
  • Kedrines pinijas pakepinkite sausoje keptuvėje.
  • Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame aliejuje.
  • Į masę suberkite ryžius ir šiek tiek pakepinkite.
  • Ten pat supilkite kokosų pieną. Jai ryžiai jį sugers, po truputį supilkite sultinį.
  • Į išbrinkusius ryžius sukrėskite keptą vištieną, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, sukrėskite į daugiaryžį ir maišydami kaitinkite, kol jos suminkštės.
  • Į paruoštą patiekalą įmaišykite skrudintas kedrines pinijas ir iš karto patiekite.
{recipe|52}
{recipe|494}
{recipe|532}
{recipe|910}
{recipe|916}
{recipe|925}
{recipe|1153}
{recipe|2716}
{recipe|3156}
{recipe|3158}
{recipe|3471}
{recipe|3483}
{recipe|4430}