Daugiausia baltymų turinčios salotos: 3 receptai ir padažai

Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Siūlome išmėginti tris receptus, kuriuos pateikia knygos „Salotų anatomija“ kūrėjai. Be receptų, rasite ir skaičiuoklę, kuri padės apskaičiuoti kiekvieno patiekalo – pagaminto ar tik būsimo – energinę vertę. Skanaus!

Juodųjų lęšių salotos su vištiena

Porcijos maistinė vertė:

  • Kalorijos 416 kcal
  • Baltymai 41 g
  • Riebalai 7,8 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 5,6 g
  • Algliavandeniai 50 g
  • Cukrūs 5,5 g
  • Skaidulinės medžiagos 14 g
  • Natris 75 mg
  • Cholesterolis 53 mg

{recipe|4991}

​Vištienos salotos su ementalio sūriu, braškėmis, saulėgrąžų daigais, sultenėmis ir moliūgų sėklomis

Porcijos maistinė vertė:

  • Kalorijos 400 kcal
  • Baltymai 41 g
  • Riebalai 22 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 10,6 g
  • Angliavandeniai 10,5 g
  • Cukrūs 2,1 g
  • Skaidulinės medžiagos 2 g
  • Natris 354 mg
  • Cholesterolis 104 mg
{recipe|4993}

Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu

Porcijos maistinė vertė:

  • Kalorijos 475 kcal
  • Baltymai 39 g
  • Riebalai 20 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 10 g
  • Angliavandeniai 34 g
  • Cukrūs 2,6 g
  • Skaidulinės medžiagos 2,7 g
  • Natris 899 mg
  • Cholesterolis 94 mg
{recipe|4995}

TAIP PAT SKAITYKITE: Mažiausiai sočiųjų riebalų turinčios salotos: 3 receptai

Mažiausiai kalorijų turinčios salotos. 3 receptai

3 padažai

Skrudintų moliūgų ir bazilikų pesto padažas

Ingredientai:

  • 160 g ypač tyro alyvuogių aliejaus,
  • 140 g moliūgų aliejaus,
  • 60 g skrudintų moliūgų sėklų,
  • 50 g bazilikų,
  • 10 g (2–3 skiltelės) smulkintų česnakų,
  • 6 g (½ arbatinio šaukštelio) druskos su mažiau natrio.

Gaminimas:

Į virtuvinio kombaino indą sudėkite ar supilkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir pradėkite smulkinti. Aliejų supilkite palaipsniui, maišydami padažą.

100 g maistinė vertė:

  • Kalorijos 733 kcal
  • Baltymai 3 g
  • Riebalai 77,9 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 8 g
  • Angliavandeniai 8,6 g
  • Cukrūs 1 g
  • Skaidulinės medžiagos 1 g
  • Natris 119 mg
  • Cholesterolis 1 mg

Apelsinų ir šalavijų padažas

Ingredientai:

  • 700 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
  • 180 g avokadų aliejaus,
  • 55 g (4 valgomieji šaukštai) balzamiko acto,
  • 30 g (3 arbatiniai šaukšteliai) medaus,
  • 12 g (1 arbatinis šaukštelis) druskos su mažiau natrio,
  • 8 g (2 šakelės) smulkintų šalavijų,
  • 2 g (žiupsnelis) grūstų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Į kokteilių plaktuvą arba virtuvinio kombaino indą sudėkite ar supilkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir pradėkite smulkinti. Aliejų supilkite palaipsniui, maišydami padažą.

2. Jei norite šio padažo tirštesnio, įberkite 20 g maniokų miltų į 100 g padažo ir nuolatos maišydami kaitinkite, kol sutirštės, tuomet išmaišykite su pasiruoštu padažu.

100 g maistinė vertė:

  • Kalorijos 204 kcal
  • Baltymai 0,4 g
  • Riebalai 18 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 2,1 g
  • Angliavandeniai 10,2 g
  • Cukrūs 8,8 g
  • Skaidulinės medžiagos 0 g
  • Natris 118 mg
  • Cholesterolis 1 mg

Saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas

Ingredientai:

  • 300 g avokadų aliejaus,
  • 120 g (1/2 stiklinės) šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
  • 80 g saulėje džiovintų pomidorų,
  • 10 g (kupina sauja) bazilikų,
  • 7 g (nepilnas arbatinis šaukštelis) druska su mažiau natrio.

Gaminimas:

Visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudėkite ar supilkite į virtuvinio kombaino indą ir vidutiniu greičiu viską sutrinkite. Palaipsniui supilkite aliejų, greitį didindami iki maksimalaus.

100 g maistinė vertė:

  • Kalorijos 562 kcal
  • Baltymai 2,2 g
  • Riebalai 58 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 6,7 g
  • Angliavandeniai 10,6 g
  • Cukrūs 7,5 g
  • Skaidulinės medžiagos 1,8 g
  • Natris 430 mg

Cholesterolis 0 mg


Patiekalų energinės vertės skaičiuoklę rasite PASPAUDĘ ČIA.

Receptai iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.