Daugiausia baltymų turinčios salotos: 3 receptai ir padažai
Siūlome išmėginti tris receptus, kuriuos pateikia knygos „Salotų anatomija“ kūrėjai. Be receptų, rasite ir skaičiuoklę, kuri padės apskaičiuoti kiekvieno patiekalo – pagaminto ar tik būsimo – energinę vertę. Skanaus!
Juodųjų lęšių salotos su vištiena
Porcijos maistinė vertė:
- Kalorijos 416 kcal
- Baltymai 41 g
- Riebalai 7,8 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 5,6 g
- Algliavandeniai 50 g
- Cukrūs 5,5 g
- Skaidulinės medžiagos 14 g
- Natris 75 mg
- Cholesterolis 53 mg
Vištienos salotos su ementalio sūriu, braškėmis, saulėgrąžų daigais, sultenėmis ir moliūgų sėklomis
Porcijos maistinė vertė:
- Kalorijos 400 kcal
- Baltymai 41 g
- Riebalai 22 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 10,6 g
- Angliavandeniai 10,5 g
- Cukrūs 2,1 g
- Skaidulinės medžiagos 2 g
- Natris 354 mg
- Cholesterolis 104 mg
Vištienos salotos su kuskusu, melionais, žaliosiomis alyvuogėmis ir ožkų sūriu
Porcijos maistinė vertė:
- Kalorijos 475 kcal
- Baltymai 39 g
- Riebalai 20 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 10 g
- Angliavandeniai 34 g
- Cukrūs 2,6 g
- Skaidulinės medžiagos 2,7 g
- Natris 899 mg
- Cholesterolis 94 mg
TAIP PAT SKAITYKITE: Mažiausiai sočiųjų riebalų turinčios salotos: 3 receptai
Mažiausiai kalorijų turinčios salotos. 3 receptai
3 padažai
Skrudintų moliūgų ir bazilikų pesto padažas
Ingredientai:
- 160 g ypač tyro alyvuogių aliejaus,
- 140 g moliūgų aliejaus,
- 60 g skrudintų moliūgų sėklų,
- 50 g bazilikų,
- 10 g (2–3 skiltelės) smulkintų česnakų,
- 6 g (½ arbatinio šaukštelio) druskos su mažiau natrio.
Gaminimas:
Į virtuvinio kombaino indą sudėkite ar supilkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir pradėkite smulkinti. Aliejų supilkite palaipsniui, maišydami padažą.
100 g maistinė vertė:
- Kalorijos 733 kcal
- Baltymai 3 g
- Riebalai 77,9 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 8 g
- Angliavandeniai 8,6 g
- Cukrūs 1 g
- Skaidulinės medžiagos 1 g
- Natris 119 mg
- Cholesterolis 1 mg
Apelsinų ir šalavijų padažas
Ingredientai:
- 700 g šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
- 180 g avokadų aliejaus,
- 55 g (4 valgomieji šaukštai) balzamiko acto,
- 30 g (3 arbatiniai šaukšteliai) medaus,
- 12 g (1 arbatinis šaukštelis) druskos su mažiau natrio,
- 8 g (2 šakelės) smulkintų šalavijų,
- 2 g (žiupsnelis) grūstų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Į kokteilių plaktuvą arba virtuvinio kombaino indą sudėkite ar supilkite visus ingredientus, išskyrus aliejų, ir pradėkite smulkinti. Aliejų supilkite palaipsniui, maišydami padažą.
2. Jei norite šio padažo tirštesnio, įberkite 20 g maniokų miltų į 100 g padažo ir nuolatos maišydami kaitinkite, kol sutirštės, tuomet išmaišykite su pasiruoštu padažu.
100 g maistinė vertė:
- Kalorijos 204 kcal
- Baltymai 0,4 g
- Riebalai 18 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 2,1 g
- Angliavandeniai 10,2 g
- Cukrūs 8,8 g
- Skaidulinės medžiagos 0 g
- Natris 118 mg
- Cholesterolis 1 mg
Saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažas
Ingredientai:
- 300 g avokadų aliejaus,
- 120 g (1/2 stiklinės) šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
- 80 g saulėje džiovintų pomidorų,
- 10 g (kupina sauja) bazilikų,
- 7 g (nepilnas arbatinis šaukštelis) druska su mažiau natrio.
Gaminimas:
Visus ingredientus, išskyrus aliejų, sudėkite ar supilkite į virtuvinio kombaino indą ir vidutiniu greičiu viską sutrinkite. Palaipsniui supilkite aliejų, greitį didindami iki maksimalaus.
100 g maistinė vertė:
- Kalorijos 562 kcal
- Baltymai 2,2 g
- Riebalai 58 g
- Sočiosios riebalų rūgštys 6,7 g
- Angliavandeniai 10,6 g
- Cukrūs 7,5 g
- Skaidulinės medžiagos 1,8 g
- Natris 430 mg
Cholesterolis 0 mg
Patiekalų energinės vertės skaičiuoklę rasite PASPAUDĘ ČIA.
Receptai iš knygos „Salotų anatomija“.