Dėmesio vertos virtuvės gudrybės
Siūlome sužinoti keletą kiekvienai šeimininkei aktualių dalykų. Net neabejojame, kad vieną dieną jie tikrai pagelbės virtuvėje.
1. Kad iš citrinos lengviau ištekėtų sultys, paridinėkite ją ant stalo ir šiek tiek paspauskite delnu.
2. Kad žuvis ar vištiena nepriliptų prie skardos ar folijos, iš pradžių išdėliokite ant jų žiedais supjaustytus svogūnus arba morkas, o ant jų dėkite mėsą ar žuvį.
3. Kad virti kiaušiniai greičiau atšaltų ir lengvai nusiluptų, užpilkite juos šaltu vandeniu, paskui išėmusi švelniai padaužykite juos į stalą ir vėl sudėkite į indą su vandeniu.
4. Kad lengviau nusiplautų pievagrybiai, į indą su vandeniu įberkite porą valgomųjų šaukštų miltų, išmaišykite ir plaukite grybus. Kadangi miltai sugers visus nešvarumus, pievagrybius reikės tik perskalauti.
5. Kad lengviau nuluptumėte svogūną ir česnaką, pamerkite juos porai minučių į verdantį vandenį.
6. Salotoms nevirkite burokėlių, morkų ir bulvių, o iškepkite juos orkaitėje suvyniojusi į foliją. Taip išsaugosite vitaminus, o daržovės bus sultingesnės.
7. Nepirkite maltų juodųjų pipirų. Geriau juos su kvapiaisiais pipirų žirniukais susimalkite namie. O jei dar įdėsite maltų gvazdikėlių – džiaugsitės puikiu prieskoniu.
8. Norėdama perskelti kokoso riešutą, apvyniokite jį rankšluosčiu, padėkite ant tvirto paviršiaus (labiau tiktų ne dailus jūsų parketas, o prie namų esantis asfaltas) ir žiebkite plaktuku iš visų jėgų.
9. Jei neturite kuo surišti kepamos vištos kojų ar mėsos vyniotinio, atplėškite gabalėlį folijos ir suvyniokite į siaurą juostelę – ji bus tvirta ir nepridegs.