Laima Vizbarienė – Desertas su paslaptimi

Laima Vizbarienė / Asmeninio albumo nuotrauka
Laima Vizbarienė / Asmeninio albumo nuotrauka
DOVILĖ LEBRIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Desertų gamyba nėra tik darbas. Tai – ir kūryba, ir atsakomybė“, – sako išskirtinės išvaizdos gardėsius kurianti Laima VIZBARIENĖ (41). Žiūrėk, vieną kartą daugiau nei dešimt tūkstančių jos sekėjų instagrame aikčios dėl modernaus dizaino torto, kitą kartą – dėl pyragaičio, kurį lengvai supainiotum su tikru apelsinu.

Prancūziški desertai, kaip dažniausiai vadinami modernūs putėsių pagrindo pyragaičiai ir tortai, Laimos gyvenime atsirado per atsitiktinumą. Gyvendama Didžiojoje Britanijoje ji svarstė, kokia papildoma veikla galėtų užsiimti, kartą apie tai užsiminė seseriai – ši ir parodė dailių prancūziškų pyragaičių nuotraukas.

„Jie man apsuko galvą! Jų grožis, technika ir kūrybiškumas iškart sužavėjo, – patikina. – Virtuvė man visada buvo artima širdžiai, kiek save pamenu, mėgau gaminti ir eksperimentuoti. Todėl buvo ganėtinai lengva imtis šių išskirtinių desertų. Aišku, kai pradedi naują veiklą, atrodo, kad visi kiti aplinkui – jau profesionalai. Bet nereikia bijoti nesėkmių – ir tokios patirtys mums reikalingos.“

Net dabar, kai Laima yra sukaupusi didelį žinių bagažą, pasitaiko dienų, kai biskvitas subliūkšta ar putėsiai stingsta ne taip, kaip norėtųsi. Dažniausiai tai nutinka įprastus produktus pakeitus naujais – ne veltui egzistuoja sparnuoti posakiai apie juvelyrišką kruopštumą konditerijoje.

Pakeisk vieną produktą kitu, nustatyk ne tą temperatūrą – ir išeis šnipštas! Dėl šios priežasties Laima nusprendė pasidalyti prancūziškų desertų gamybos subtilybėmis su kitais – ėmė rengti mokymus, per juos dalijasi savo patirtimi. „Siekiu, kad mano mokiniai gautų ne tik receptų rinkinį. Noriu, kad iš mokymų jie išsineštų meilę gaminti“, – sako ji.