DIENOS RECEPTAS
Tobulas penktadienio patiekalas – lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta. Skanaukime!
Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta
Tešlai reikės:
• 2 kiaušiniai,
• 300 ml pieno,
• žiupsnelio druskos,
• 100 g miltų,
• 4 valg. š. aliejaus.
Įdarui:
• 100 g džiovintų pomidorų aliejuje,
• 100 g juodųjų alyvuogių,
• 150 g fetos,
• po saują gražgarsčių ir svogūnų,
• 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
• žiupsnelio bazilikų.
Kaip gaminti:
1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 min. brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius.
2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais, fetą susmulkinkite. Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite.
3. Viską sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite bazilikais ir atsargiai sumaišykite. Po šaukštą įdaro dėkite ant lietinių, suformuokite ryšulėlius ir suriškite svogūnų laiškais.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI: