DIENOS RECEPTAS

Bulvinukai su rikota / Fotolia nuotr.
Bulvinukai su rikota / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Gaminame greitai, skaniai, nebrangiai ir sočiai...

Bulvinukai su rikota

Kaip gaminti:

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą.

2. Rikotą sudėkite į dubenį. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos, suberkite pusę smulkintų svogūnų laiškų ir gerai ištrinkite. Iš bulvių ir manų kruopų masės suformuokite nedidelius rutuliukus, juos suplokite. Į paplotėlių vidurį dėkite šaukštą rikotos ir formuokite ritinėlius.

3. Puode užvirinkite 1 l vandens, pasūdykite. Sudėkite bulvinukus. Kai užvirs, virkite apie 7 minutes.

4. Išgriebusi iš vandens, gerai nuvarvinkite, dėkite į lėkštes. Apšlakstykite liesa grietine, gausiai apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI:

{recipe|76}
{recipe|80}
{recipe|83}
{recipe|85}
{recipe|88}