DIENOS RECEPTAS
Gaminame greitai, skaniai, nebrangiai ir sočiai...
- Bulvės: 6 vnt. (šviežios, vidutinio dydžio),
- Manai: 5 valg. š.,
- Bulvių krakmolas: 2 valg. š.,
- Pienas: 100 ml,
- Rikota: 250 g,
- Svogūnų laiškai: 1 sauja (šviežių),
- Kiaušiniai: 1 vnt.,
- Druska: žiupsnelis,
- Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis (malti).
Kaip gaminti:
1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą.
2. Rikotą sudėkite į dubenį. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos, suberkite pusę smulkintų svogūnų laiškų ir gerai ištrinkite. Iš bulvių ir manų kruopų masės suformuokite nedidelius rutuliukus, juos suplokite. Į paplotėlių vidurį dėkite šaukštą rikotos ir formuokite ritinėlius.
3. Puode užvirinkite 1 l vandens, pasūdykite. Sudėkite bulvinukus. Kai užvirs, virkite apie 7 minutes.
4. Išgriebusi iš vandens, gerai nuvarvinkite, dėkite į lėkštes. Apšlakstykite liesa grietine, gausiai apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI: