DIENOS RECEPTAS
Kitokie mėsos kukuliai – puikus patiekalas visai šeimai. Gaminkite ir skanaukite!
Reikės:
• 500 g maltos jautienos ir kiaulienos,
• 5 kiaušinių (4 kietai virtų),
• 4–5 valg. š. konservuotų kukurūzų,
• 50 g parmezano,
• svogūno,
• 2–3 česnako skiltelių,
• 200 ml pieno,
• sužiedėjusios bandelės,
• po žiupsnelį druskos ir pipirų,
• 1 arbat. š. prieskoninių žalumynų (rozmarinų, mairūnų, raudonėlių, bazilikų mišinio),
• 3 valg. š. aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Jautieną ir kiaulieną sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite konservuotus kukurūzus, tarkuotą sūrį.
2. Sudėkite susmulkintus svogūną ir česnakus, piene išmirkytą bandelę. Pasūdykite, įberkite pipirų, žolelių ir sumaišykite.
3. Faršo masę padalykite į keturias lygias dalis, suplokite. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po nuluptą virtą kiaušinį.
4. Suformuokite kukulius ir 10–15 min. kepkite aliejuje. Perpjaukite pusiau, papuoškite žalumynais.
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI: