DIENOS RECEPTAS
Yra begalė lazanijos variantų. Kad ir kaip būtų, tai skanus ir niekad nepabostantis patiekalas. O pagaminti jį ne taip jau sudėtinga, kaip atrodo.
Lazanija su baklažanais ir pievagrybiais
Produktai:
- Lazanijos lakštai: 200 g,
- Pievagrybiai: 200 g,
- Baklažanai: 3 vnt.,
- Svogūnai: 2 vnt.,
- Česnakai: 4 skiltelės,
- Brandintas sūris: 300 g,
- Sviestas: 1 valg. š.
- Trinti savo sultyse konservuoti pomidorai be odelių: 1 stikl.
- Pesto padažas: 2 valg. š.
Padažui:
- Sviestas: 50 g,
- Miltai: 50 g,
- Kiaušinių tryniai: 2 vnt.,
- Muskatas: žiupsnelis
- Pienas: 500 ml,
- Druska: pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Į įkaitusią keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite smulkintus pievagrybius ir baklažanus, kepkite, kol suminkštės. Tada sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus, dar pakepkite. Supilkite pomidorų tyrę, įkrėskite pesto padažo, pagal skonį įberkite druskos. Kelias minutes maišydama patroškinkite.
2. Paruoškite padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Intensyviai maišydama, pakepinkite, kol miltai gražiai pagels. Nuolat maišydama, iš lėto supilkite šaltą pieną ir kaitinkite, kol masė sutirštės.
3. Keptuvę su padažu nukelkite nuo ugnies ir įmuškite kiaušinių trynius, pagardinkite druska ir muskatais. Gerai suplakite.
4. Lazanijos lakštus nuplikykite verdančiu vandeniu arba trumpam įmeskite į verdantį vandenį.
5. Stačiakampę kepimo formą ištepkite sviestu. Ant dugno klokite lazanijos lakštus, kad šie padengtų visą kepimo formos dugną, paskui užtepkite baltojo padažo, paruoštos daržovių masės, apibarstykite tarkuotu sūriu. Tokia pat tvarka dėkite dar 3–4 sluoksnius. Paskutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų. Jį aptepkite baltuoju padažu ir užberkite tarkuoto sūrio.
6. Lazaniją kepkite 200 °C orkaitėje apie 40 minučių.
TAIP PAT SIŪLOME IŠBANDYTI!