Dieviškai skanūs citrininiai keksiukai

Citrininiai keksiukai / Salotų nenoriu nuotr.
Citrininiai keksiukai / Salotų nenoriu nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Nė viena įsimintina istorija neprasidėjo kvietimu pavalgyti salotų. Tinklaraščio „Salotų nenoriu“ autorė Dovilė kviečia skaičiuoti prisiminimus, o ne kalorijas. Šįkart ji dalijasi citrininių keksiukų receptu.

Kvapnūs ir minkšti citrininiai keksiukai įtiks net tiems, kurie įprastai desertų atsisako. Puoškite grietinėlės kremu, apliekite apelsininiu glaistu... Patiekimo variantų - galybės ir nė vienas iš jų nėra prastas.

Reikės

  • 220 g miltų

  • 1 a.š. kepimo miltelių

  • žiupsnio druskos

  • 120 g minkšto (kambario temperatūros) sviesto

  • 2 didelių kiaušinių

  • 200 g cukraus

  • 0,5 stiklinės pieno

  • 1 citrinos

Citrininiai keksiukai
Citrininiai keksiukai / „Salotų nenoriu“ nuotr.

Gaminame:

  1. Cukrų su sviestu išsukame arba išplakame mikseriu. Turime gauti purią sviestinę masę.
  2. Į sviestą su cukrumi įmušame kiaušinį ir viską išplakame. Tuomet įmušame antrą kiaušinį ir vėl viską išplakame.
  3. Citrinos žievelę nutarkuojame, išspaudžiame citrinos sultis. Jas supilame į kiaušinių ir sviesto masę. Į ją supilame ir pieną. Viską gerai išmaišome.
  4. Sijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais, žiupsniu druskos. Jų mišinį pamažu pilame į kiaušinių masę ir vis pamaišome.
  5. Išpilstome tešlą į formeles ir pašauname keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 15-20 minučių, priklausomai nuo keksiukų dydžio. Valgome atvėsusius.

Šie pyragaičiai dieviškai skanūs ir be pridėtinių pagardų. Jei papuošite juos dar ir maskarponės arba grietinėlės kremu, neatsispirs net tie, kurie šiaip jau nemėgsta keksiukų!

Daugiau receptų rasite www.salotunenoriu.com