Dizainerė Audronė Bunikienė vasarą siūlo mėgautis rabarbarų pyragu
Pusgaminių ir greito maisto gaminių nemėgstanti dizainerė Audronė Bunikienė artimiausiems draugams šiltą vasaros vakarą surengė jaukų vakarėlį, kurio akcentu tapo naminis rabarbarų pyragas.
Receptą ištobulinusi elegantiškų drabužių moterims kūrėja tvirtino juo artimuosius palepinanti kai užplūsta noras išvysti mylimus žmones ir pasikalbėti su jais ne telefonu ar socialiniais tinklais. „Mes taip mažai bendraujame susitikę... Norėjau ištaisyti klaidą“, – su šypsena sakė A.Bunikienė.
Rabarbarų pyragas jos vienas mėgstamiausių, nes yra kiek rūgštokas ir gaivus. Be to, pasak dizainerės, šiltuoju metu sezonu rabarbarų turguose lengviau gauti nei obuolių.
Gamindama pyragą A.Bunikienė naudoja: šešis kiaušinius, dvi stiklines cukraus, du pakelius vanilinio cukraus.
Ingredientai sumaišomi ir viskas gerai sutrinama. Tuomet įpilama stiklinė alyvuogių aliejaus ir masė dar sykį išsukama. Pabaigoje į indą įpilamos dvi stiklinės miltų bei vienas šaukštelis kepimo miltelių.
Skarda padengiama sviestiniu popieriumi. Tuomet į ją sudedami smulkinti rabarbarai, ant jų supinama tiršta išsukta masė, o jos viršus dar sykį padengiamas rabarbarų sluoksniu.
„Tik miltų stiklinės turi būti nugriebtos!“, – perspėja A.Bunikienė. Rabarbarų pyragas kepa 45 minutes, 180 laipsnių temperatūroje.
Tai, pasak dizainerės, vienas greičiausiai paruošiamų desertų, kuris antrą ar trečią dieną būna skanesnis nei ką tik pagamintas.
„Maistą gaminu visuomet pati. Pusgaminiams kategoriškai sakau „ne“. Geriau jau sausą duoną valgyti“, – įsitikinus A.Bunikienė, ypač mėgstanti lepintis tirštomis sriubomis, kurių, kaip pati juokaudama sako, ne tik atsigeria, bet ir užkanda.
Draugus A.Bunikienė vaišino ir gaiviomis krevečių bei fetos sūrio salotomis.
„Kitas mūsų susitikimas artimame rate turbūt įvyks tik rudenį per riešutų skynimo šventę. Jų mūsų kieme gausu“, – tvirtino Kaune, nuosavame name gyvenanti ir jaukų sodą greta jo įveisusi dizainerė.