Karina Požienė – Džiaugsmas gaminti tiems, kuriuos myliu

Karina Požienė / Asmeninio albumo nuotrauka
Karina Požienė / Asmeninio albumo nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
2022-07-20 13:01
AA

„Gaminimas yra mano kasdienybė, didžiulis malonumas ir geriausias atsipalaidavimas. Tai – didelė mano meilė ir aistra, todėl smagu savo atradimais dalytis socialiniuose tinkluose“, – prisipažįsta instagramo paskyros „Receptų kolekcionierė“ autorė Karina POŽIENĖ (40).

Karina yra diplomuota termoinžinierė, o pastaraisiais metais su vyru užsiima verslu. Virtuvė – pomėgis, lydintis nuo vaikystės. Dabar jai didžiausias malonumas – skaniais dalykais nudžiuginti artimiausius žmones: vyrą, dukrą Šarlotą, sūnus Paulą ir Mandą.

„Be proto patinka gaminti tiems, kuriuos myliu, – prisipažįsta. – Maisto ruošimas brangiems žmonėms man tolygus rūpinimuisi jais. Taip pat smagu vaišinti svečius, pagalvoti, kuo kiekvieną galėčiau nustebinti, palepinti.“

Devintus metus šeima gyvena Vokietijoje, nedideliame miestelyje netoli Berlyno. Karinos akimis, vokiška virtuvė panaši į lietuvišką: maistas gana riebus, vartojama daug bulvių, mėsos, sezoninių daržovių. „Keletą patiekalų pamėgo ir mūsų šeima, todėl juos dažnai ruošiu, – pasakoja. – Tarp favoritų – picą primenantis valgis „Flammkuchen“, plėšytas blynas „Kaiserschmarrn“. Beje, bulvinius blynus mūsų vaikai, kaip ir vokiečiai, valgo su obuoliene.“

Lietuvė prisipažįsta, kad vis dar stebina itin kuklios vokiečių vaišės. Dažniausiai tai būna gabaliukas pyrago ir kava, o kartais pasiūloma tik vandens. „Galbūt todėl, kad pati esu labai svetinga, toks priėmimas man sunkiai suprantamas“, – juokiasi.

Instagramo paskyrą „Receptų kolekcionierė“ Karina sukūrė prieš šešerius metus. Patiekalų nuotraukas ten pradėjo dėti dėl draugių. „Jos visuomet žinojo begalinį mano pomėgį kaupti ir bandyti receptus.

Todėl dažnai kreipdavosi, jei nesugalvodavo, ką gaminti. Nuolatos sulaukdavau klausimų, gal žinau gerą šašlykų receptą, ką skanaus paruošti iš vištienos ar cukinijų, ką patiekti vaikų gimtadieniui, – pasakoja, kad bičiulėms mielai patardavo. – Tačiau mano sukauptų receptų vis daugėjo, dažnai ir pati pamiršdavau tikrai gerus, pačios išbandytus patiekalus.

Taip kilo idėja pradėti juos fotografuoti ir dėti į instagramą: kad viskas būtų vienoje vietoje, kad ne tik draugės, aš pati, bet ir gausėjantis mano sekėjų būrys galėtų išsirinkti, ką gaminti.“