„Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiški sukučiai

„Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiški sukučiai / Rūtos Plonytės nuotr.
„Džiazuojame“ virtuvėje: pikantiški sukučiai / Rūtos Plonytės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Artėjant savaitgaliui, neretai sulaukiame netikėtai į svečius užklydusių draugų ar patys aplankome seniai matytuosius. Ne paslaptis, kad šnekučiuojantis ir smagiai leidžiant laiką, kartais norisi užkrimsti ko nors gardaus… Tad pasiruoškime savaitgaliui iš anksto ir pasigaminkime pikantiškų susuktų lazdelių!

Pikantiški sukučiai

Reikės:

  • 3 kiaušinių,
  • 2 valg. š. kambario temperatūros sviesto,
  • 300 g miltų (galite keisti arba įmaišyti ir kitokių, pvz. speltos, riešutų miltų ir pan.),
  • 1 valg. š. vandens,
  • žiupsnelio druskos,
  • česnakų ir prieskoninių žolelių mišinio (arba mėgstamų prieskonių),
  • 1 valg. š. kmynų.

Žingsnis po žingsnio:

1. Pirmiausia sutarkuokite arba šaukštu sutrinkite kambario temperatūros sviestą ir sukrėskite jį į miltų, druskos ir prieskonių mišinį.

2. Įpilkite šlakelį vandens, įmuškite kiaušinius, išminkykite tešlą ir palaikykite ją valandą arba kelias šaldytuve.
Išėmusios iš šaldytuvo, atgnybkite nedidelį gabalėlį tešlos. Sukite jį tarp delnų, kol gausite pailgą vienodo pločio juostelę.

3. Dviejų vienodo ilgio juostelių galus suspauskite pirštais ir sukite juosteles. Galite padaryti ir vieną ilgą juostelę, tik tuomet perlenkite ją ir vėl sukite vieną galą su kitu. Susuktus juostelių galus užspauskite, kad neišsivyniotų.

Darant užkandžius sukučius
Darant užkandžius sukučius / Rūtos Plonytės nuotr.

4. Susuktas lazdeles dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite recepte nurodytais arba mėgstamais prieskoniais.

5. Kepkite apie 20 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol sukučiai gražiai pagels.

Skanaus!

Darant užkandžius sukučius
Darant užkandžius sukučius / Rūtos Plonytės nuotr.

P. S. Prie sukučių puikiai tinka padažas, kurį nesunkiai galite pasigaminti pačios. Siūlome keletą idėjų:

Darant užkandžius sukučius
Darant užkandžius sukučius / Rūtos Plonytės nuotr.

Sukučius ruošė, ragavo ir aprašė Rūta Plonytė