Penktadienio vakarienei – tradiciniai patiekalai
Sveiki! Štai ir vėl akimirksniu prabėgo savaitė, tad laikas nustumti darbus į šoną ir kaip reikiant pailsėti. Na, o prieš poilsį nepakenktų ir kiek pasistiprinti! Skaniausios idėjos jau laukia jūsų!
DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 2 val.
Produktai
1 kg jautienos šonkaulių, krūtinės arba mentės su kaulu; 1 stiklinė sviestinių pupelių; 1 stiklinė raudonųjų pupelių; 1 raudona saldžioji paprika; 2 morkos; 5 džiovinti pomidorai aliejuje; 2 valg. š. pomidorų tyrės; 1 arbat. š. druskos; 1 žiupsnelis pipirų; 1 žiupsnelis šviežių arba džiovintų čiobrelių.
Kaip gaminti
1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.
2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite pupeles ir pavirkite dar apie valandą.
3. Nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite morkas. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus.
4. Išgriebkite mėsą, nuimkite nuo kaulo, supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir su daržovėmis sudėkite atgal į puodą.
5.Virkite, kol suminkštės daržovės, – apie 20 minučių. Baigdama virti įmaišykite pomidorų tyrę, pagardinkite sriubą šviežiais arba džiovintais čiobreliais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!