„Džiazuojame“ virtuvėje: žvaigždėti blyneliai
Pabodo tradiciniai blynai? Užgavėnių proga kolegas ar vaikučius galite nustebinti štai tokiais linksmais žvaigždėtais blyneliais.
Karštiems blynams neatsispiria nei maži, nei dideli. Keisdamos sudedamąsias dalis, padažus ar įdarus, juos galite tiekti pusryčiams, pietums ir netgi vakarienei. O pasitelkusios vaizduotę, net ir įprastus blynelius galite paversti žaismingais ir spalvingais skanumynais. Taigi siūlome paprastą ir originalią idėją – dviejų spalvų blynus, puoštus žvaigždute.
Jums reikės:
- stiklinės miltų,
- šaukštelio kepimo miltelių,
- 2 šaukštų kakavos miltelių,
- 3–4 šaukštų cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- kiaušinio,
- 1,5 stiklinės pieno,
- šaukšto aliejaus
- konditerinių formelių.
Žngsnis po žingsnio:
1. Padalykite pusiau miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir suberkite į du indus. Į vieną jų įdėkite kakavos miltelių.
2. Į atskirą indą įmuškite ir suplakite kiaušinį, supilkite pieną (galite keisti kefyru, rūgpieniu ar pasukomis) ir aliejų. Gautą mišinį lygiomis dalimis supilkite į paruoštus sausų produktų mišinius ir gerai sumaišykite.
3. Į įkaitintą keptuvę pilkite po didelį šaukštą tešlos, sumažinkite ugnį, pakepkite kelias minutes ir atsargiai apverskite mentele (blynai kepa gana greitai).
4. Iškepus abiejų spalvų blynus, įspauskite į jų vidurį pasirinktą formelę, atsargiai ją išimkite ir sukeiskite vietomis įspaustas formas.
5. Išimtus blynų viduriukus galite pertepti medumi, uogiene, klevų ar agavų sirupu arba tiesiog uogiene, viršų pabarstyti milteliniu cukrumi ir tiekti kaip originalius Užgavėnių pusryčius! Skanaus!
P. S. Galite iškepti ir kitokių spalvų blynų – tiesiog kakavą keiskite norimos spalvos maisto dažais. O jei propoguojate sveikesnį gyvenimo būdą, blynus galite „spalvinti“ įvairių daržovių ir vaisių sultimis ar tarkiais (morkų, burokėlių, špinatų, braškių ir pan.).
Taigi kepkime blynus ir vykime kartu iš kiemo žiemą!
Žvaigždėtus blynus kepė, aprašė ir ragavo Rūta Plonytė
DAR KELI GARDŽIŲ BLYNŲ RECEPTAI. IŠBANDYKITE!