Eglė Jakštytė atsisakė mėsos: „Jaučiuosi pozityvesnė“

Eglė Jakštytė / INSTAGRAM nuotr.
Eglė Jakštytė / INSTAGRAM nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Dainininkė Eglė Jakštytė jau beveik du mėnesius nevalgo mėsos. Mitybos įpročius pakeitusi mergina pasakoja, kad šiuo metu ji ėmė daugiau gaminti, tapo pozityvesnė ir jaučiasi puikiai. „Iš pradžių apie savo planus niekam nepasakojau, norėjau būti tikra, kad sugebėsiu sėdėti kompanijoje, kur šalia manęs valgys mėsainius, ir visiškai dėl to nejausiu diskomforto.“

Kiek save prisimena, Eglė niekuomet nebuvo toji, kuri neįsivaizduoja gyvenimo be mėsos patiekalų. „Mėsa yra gan sunkus maistas. Net ją valgant, derėtų žinoti, kada tai daryti ir kaip savo organizmo neapkrauti. Pastebėjau, kad jau po keleto savaičių pasikeitė nuotaika. Esu temperamentingo charakterio, tad mano nuotaika svyruodavo, paskutiniu metu jos kaitų nebepastebiu. Jų nebeliko. Tikriausiai ir dabar negalėčiau sakyti, jog esu visiška vegetarė – nevalgau raudonos mėsos bei vištienos, neatsisakau žuvies, pieno produktų ir kiaušinių. Tačiau džiaugiuosi dėl pirmo žingsnio į priekį“, – pasakoja dainininkė.

Vienas iš pasikeitusios mitybos pliusų – E. Jakštytė ėmė dažniau gaminti. Dabar ji ieško įdomių ir organizmui naudingų receptų. „Jei anksčiau greitai galėdavau paruošti vištienos krūtinėlę su salotomis, tai dabar galiu pagaminti kažką įdomesnio. Daugiausiai receptų randu internete. Pati mėgstu, pavyzdžiui, populiarius avinžirnių blynelius. Juos pagardinu graikišku jogurtu“, – atvirauja E. Jakštytė.

Eglė Jakštytė
Eglė Jakštytė / INSTAGRAM nuotr.
Eglė Jakštytė
Eglė Jakštytė / INSTAGRAM nuotr.

Nors kartu su Egle gyvenantis jos širdies draugas Simas vis dar valgo mėsos patiekalus, tačiau ji pastebi, kad pasikeitus įpročiams, mylimasis ją palaiko. „Gera, kai surandi savo žmogų ir vienas prie kito galite prisiderinti“, – šypteli dainininkė.

E. Jakštytė mėsos atsisakyti nusprendė dėl gyvūnų. „Nenoriu būti dalimi žudynių. Niekada nesu turėjusi tikrų kailinių. Kartais juk reikia pagalvoti, kad galima rasti daug alternatyvų, kurios mažiau kenkia. Aišku, aš neinu iš proto ir nenoriu būti ta, kuri teigia, jog viską reikia tuoj pat mesti, visko atsisakyti. Tiesiog prisidedu ir palaikau idėją, kad reikia tausoti aplinką.“

Eglė Jakštytė
Eglė Jakštytė / Asmeninio archyvo nuotr.
Eglė Jakštytė
Eglė Jakštytė / INSTAGRAM nuotr.

Dar prieš keletą mėnesių į pajūrį su mylimuoju persikrausčiusi E. Jakštytė sako, jog anksčiau nebuvo didžiulė psichologinių knygų gerbėja, tačiau į rankas paėmusi Olego Gadeckio „Likimo dėsnius“, dabar drąsiai šią knygą rekomenduotų ir kitiems. „Perskaičiau ir mane tikrai privertė daug ką permąstyti. Patiko ten pateiktos idėjos. Ypač tai, jog nežinojimas žmogaus neatleidžia nuo atsakomybės. Noriu pasakyti – visiems mums reikia daugiau domėtis tuo, kas vyksta aplink.“

Su portalo Žmonės.lt skaitytojais E. Jakštytė dalijasi paprastu, bet labai gardžiu blynelių iš avinžirnių receptu.

Reikės:

300 g. garuose ruoštų avinžirnių;

1 kiaušinio;

Žiupsnelio šviežių krapų;

Dviejų šaukštų kukurūzų miltų;

Žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Trintuvu susmulkinti avinžirnius iki tirštos, vientisos masės, imušti kiaušinį, sudėti miltus, įberti krapų ir žiupsnelį druskos. Kepti ant alyvuogių aliejaus. Patiekti su grakišku jogurtu.