Eglei Straleckaitei – malonumas ir gaminti, ir mėgautis maistu: išbandykite midijų receptą
„Turiu keistą savybę: jei nusprendžiu padailinti figūrą ir atsisakau kaloringų dalykų, tai pradedu dar daugiau gaminti šeimai. O man tada užtenka maisto skleidžiamo kvapo“, – juokiasi profesionali šokėja Eglė Straleckaitė.
Eglei patinka ir šeimininkauti, ir mėgautis maistu. Tačiau jai didžiausią malonumą teikia desertų gamyba. Šeima giria jos kepamą aguonų ir maskarponės tortą, artėjant vasarai ji gamins dar vieną iš savo favoritų – su braškėmis. Tačiau tai – savaitgalių, švenčių malonumai. Kasdienėje jos mityboje daug salotų, daržovių, baltos mėsos, pieno produktų, šiek tiek žuvų.
„Man skaniausias maistas – naminis, ruoštas mamos ir močiutės“, – prisipažįsta. Savaitgaliais ji kartais sau leidžia papiktnaudžiauti picomis ar kitu kaloringu, su daug lydyto sūrio maistu, kurio užsisako iš restoranų.
„Turime tradiciją laisvas dienas skirti ne buities darbams, o pramogoms ar tiesiog buvimui kartu, – pasakoja. – Jei ką nors gaminame, tai visi kartu.“
Šokėja savęs nevadina gurmane. Tarkim, austrėmis jos nenudžiuginsi. Tačiau vienas iš mėgstamiausių patiekalų yra sušiai, gardu krevečių, lašišų patiekalai, midijos. Būtent šių jūros gėrybių patiekalo receptu ji dalijasi su portalo Žmonės.lt skaitytojais.
Midijos daržovių, grietinėlės ir vyno padaže. Receptas
Reikės:
- pusės poro
- 1 paprikos
- 3-4 pomidorų
- alyvuogių aliejaus kepti
- 200 ml grietinėlės
- 200-250 ml sauso baltojo vyno
- 1 kg midijų
- pundelio petražolių
Daržoves Eglė smulkiai supjausto.
Į puodą, kuriame ruoš patiekalą, pila šlakelį alyvuogių aliejaus. Jam įkaitus suberia smulkintą porą. Kepa 3-4 minutes. Tuomet sužeria paprikas, pakepina dar 3-4 minutes. Sudeda smulkiai pjaustytus pomidorus. Viską patroškinti 7–8 minutes.
Į daržovių troškinį pila taurę vyno, atidengusi dangtį pakaitina, kad išgaruotų alkoholis.
Įpila grietinėlės, patroškina dar 2–3minutes. Sudeda midijas. Jas troškina apie 10 minučių.
Įberia petražolių, gerai išmaišo – galima ragauti!