Eksperimentas virtuvėje: korėjietiško bibimbap receptas

Vietnamietiški bliūdeliai bibimbap / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Vietnamietiški bliūdeliai bibimbap / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė teigia, kad jai norisi gaminti stilingą, akiai patrauklų maistą, atrasti įdomius derinius ir sveikesnes alternatyvas. „Maistas yra vienas svarbiausių mūsų poreikių, kodėl nepavertus jo mažyte švente?“ – klausia Kristina.

„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina
„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

Su karamelizuota kiauliena

2 porcijoms reikės:

  • 150 g. ryžių / ryžių makaronų
  • 100 g. karamelizuotos kiaulienos (receptas čia)
  • Aliejaus kepimui
  • 1 nedidelės morkos
  • 1 agurko
  • Saujos šparaginių pupelių
  • 2 kiaušinių
  • Patiekimui – svogūnų laiškų, sezamo sėklų, čili pipiro

Padažui reikės:

  • 1 v.š. sweet chilli padažo
  • 1 v.š. sojos padažo
  • 0.5 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 0.5 v.š. rudojo cukraus
  • 0.5 v.š. vandens
  • 1 a.š. ryžių acto
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 a.š. sezamo sėklų
  • Čili prieskonių – jei mėgstate aštriau

* Jei padažas atrodo per sudėtingas, tiesiog užpilkite ryžius sojos padažu ir viskas bus gerai.

Gaminame:

  1. Išverdame ryžius.
  2. Sumaišome visus padažo ingredientus.
  3. Iškepame kiaulieną – receptas čia.
  4. Morką, agurkus, supjaustome šiaudeliais.
  5. Į keptuvę pilame aliejų ir minutę apkepame morką, atidedame.
  6. Taip pat apkeapme šparagines pupeles, atidedame.
  7. Iškepame kiaušinius – trynys turi būti skystas.
  8. Dėliojame bibimbap – apačioje ryžiai, ant ryžių užpilame padažo. Ant viršaus – kepta mėsa, apkeptos daržovės, agurkai ir kiaušinis.
  9. Patiekiant pabarstome svogūnų laiškais, sezamo sėklomis, čili pipiru.

* Be gliuteno – naudojame sojos padažą be gliuteno.

    „Ant medinės lentelės“ logo
    „Ant medinės lentelės“ logo / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

    Skanaus!

    Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com