G.Karosaitė: „Sezoną pasitinkame ne tik su atnaujintu meniu“

picerija „Čili pizza“  / Įmonės nuotr.
picerija „Čili pizza“ / Įmonės nuotr.
Šaltinis: Reklama
A
A

Vienas didžiausių ir pirmasis Lietuvoje picerijų tinklas „Čili Pizza“ šiais metais mini 26-uosius veiklos metus, kurie anot įmonių grupės „LTK Food Group“ vadovės Godos Karosaitės nestokojo iššūkių, o dabar kaip niekada reikalauja atsižvelgti į itin dinamiškus vartotojo poreikius: „Lietuvoje restoranų kultūra sparčiai plečiasi, tai pastebime ir kintančiuose mūsų svečių poreikiuose. Vartotojai nuolat ieško naujovių, jiems svarbu produktų kokybė, kilmė, aptarnavimas bei aplinka, kurioje jie leidžia laiką su šeima, bičiuliais ar kolegomis. Stebėdami rinką nuolat ieškome, kaip pagerinti svečio patirtį, taigi, šį sezoną pasitinkame atsinaujinę ne tik savo meniu, bet ir pilnai renovavę kai kuriuos restoranus.“

Produktai iš vietinių ūkių, o picos – iš itališkų miltų

G.Karosaitė pažymi, kad produktų kokybė, žaliavos iš vietinių ūkių ir tiekėjų išlieka svarbiausiu restoranų tinklo veiklos pagrindu net ir šiuo periodu, kai maisto produktų kainos sparčiai auga. Atnaujintas „Čili Pizza“ meniu buvo kuriamas bendradarbiaujant su partneriais ir analizuojant jų pasiūlą, auginamų produktų kilmę, sudėtines dalis: „Rinkdamiesi produktus analizuojame jų sudėtį, kurioje neturi būti genetiškai modifikuotų organizmų, neviršyti sveikatos specialistų rekomenduojamos druskos ir cukraus kiekio bei kitų svarbių kriterijų. Na, o mūsų picos, kaip pridera šio patiekalo kilmei, gaminamos tik iš itališkų miltų bei su tikru mocarelos sūriu.

grupės „LTK Food Group“ vadovė Goda Karosaitė
grupės „LTK Food Group“ vadovė Goda Karosaitė / Įmonės nuotr.

„Prieš dvejus metus Lietuvoje pirmieji pradėjome kepti „Romos” picas, kurių tešlos paruošimo procesas yra išskirtinis ir ruošiamas pagal tikras itališkas tradicijas: naudojamas natūralus raugas, ruošiamas pagal specialią technologiją, dėl ko tešla tampa elastinga. Vėliau brandinama net 24 valandas, todėl iškepta ji yra minkšta ir puri viduje, o išorėje – traški. „Romos” pica formuojama ne apvali, kaip įprastai, o pailga (50 cm), pagal autentišką būdą ir tik rankomis. Iškepta ji pjaustoma ne trikampiais, o kvadratais.“

Pirmieji pradėjome kepti „Romos” picas, kurių tešlos paruošimo procesas yra išskirtinis ir ruošiamas pagal tikras itališkas tradicijas.

Būtent šioms picoms pagaminti mes ieškojome geriausių ingredientų iš Italijos: miltų, šviežios itališkos buratos ir tikro mocarelos sūrio, itališkos peperoni ir mortadelos dešrų, kurių ant picos pado dedame gausiau. Ir mums pavyko! Tiesa, kokybiškų produktų turime ir savo krašte, todėl naudojamos sezoninės daržovės, jautiena bei kiauliena – iš Lietuvos. Šiandien „Romos“ picos tapo vienos mėgstamiausių ir dažniausiai užsakomų, todėl jų dabar net 13 opcijų. Didžiuojamės šiuo produktu ir ateityje dar labiau plėsime šį segmentą“,– pasakoja G.Karosaitė.

picerija „Čili pizza“
picerija „Čili pizza“ / Įmonės nuotr.

Šviežios daržovės ir didesnė salotų patiekalų pasiūla

Šių metų meniu – ypatingas dėmesys salotų ir jų ingredientų gausai: „Salotų patiekalų asortimento sudarymas buvo mano asmeninis kūrybos procesas. Daug metų dirbu su sveikais maisto produktais, suprantu jų vertę organizmui, todėl man buvo labai svarbu, kad „Čili Pizza“ restoranų tinklas turėtų kuo didesnę šviežių daržovių patiekalų pasiūlą ir taip galėtume prisidėti prie sveikesnių vartojimo įpročių formavimo“.

Naujovė – kiekvienas prie mėgstamų salotų gali rinktis jam tinkančius priedus: žuvį, jūros gėrybes, vištieną ar falafelius, todėl, ar esate vegetaras, ar visavalgis, pagal savo mitybos įpročius galite užsisakyti iš itin plataus asortimento.

Atlieptas svečių poreikis įvairių šalių patiekalams

„Atnaujintame meniu dabar ne tik tradiciniai lietuviški, bet ir puikiai visiems žinomi kitų šalių patiekalai. Atliktos apklausos duomenys parodė, kad mūsų svečiai nori kuo daugiau įvairovės, todėl naujo meniu asortimente rasite iš Meksikos „Tex Mex“ virtuvės kilusius takus, buritas, načios bei lietuvių ypač mėgstamus sakartvelietiškus chinkalius, plovą su jautieną, o taip pat ir plovą su daržovėmis. Prie plovo galite rinktis papildomus priedus pagal savo skonį: falafelius, grilintą vištieną ar grilintas krevetes.

grupės „LTK Food Group“ vadovė Goda Karosaitė
grupės „LTK Food Group“ vadovė Goda Karosaitė / Įmonės nuotr.

Norėčiau pabrėžti, kad atnaujintame meniu liko ir mūsų legendos: „Čili“ ir pievagrybių sriubos, užkepti koldūnai, Kyjivo kotletas, „Čili Pizza“ pica bei visų pasiilgtas, bene visų išragautas ir pamiltas sluoksniuotas ledų desertas. Šie patiekalai populiarūs nuo pat pirmojo mūsų restorano atidarymo ir tapo kone mūsų vizitine kortele“,– dalinasi G.Karosaitė.

Vaikams – ne mažesnis dėmesys

„Esame šeimos verslas, todėl pagalvojame ir apie mažuosius bei išrankiuosius mūsų lankytojus, kuriems – atskiras meniu. Vaikiškų patiekalų pasirinkimui – pamėgti ir dažniausiai užsakomi varškėtukai, vaikiška pica, blyneliai, vištienos patiekalai, įvairūs užkandžiai ir gėrimai. Stengiamės nuolat plėsti, tobulinti vaikišką meniu, nes norime, kad ir mažieji gurmanai, ir jų tėvai jaustųsi patogiai bei turėtų iš ko rinktis.“

Svarba dienos pietums

Nepamiršti ir dienos pietų svečiai. Čia, suprasdami, kad pietums svarbiausi kriterijai yra pavalgyti greitai, nebrangiai ir skaniai bei turėti iš ko rinktis kas dieną, „Čili Pizza“ tęsia savo anksčiau sukurtą dienos pietų konceptą, kai prie kiekvieno patiekalo galima rinktis patinkančius garnyrus, skirtingas duoneles prie sriubų: „Mums svarbu, kad dienos pietūs nenusibostų, todėl juos keičiame kas savaitę ir siūlome rinktis net iš 10 skirtingų patiekalų, tarp kurių – ir vegetariški, ir lietuviškos virtuvės patiekalai nuo 2,99 Eur su „Mylimiausia“ kortele. Karštieji patiekalai patiekiami su didele marinuotų ar šviežių daržovių salotų porcija, o garnyrus galima rinktis iš 4 skirtingų variantų. Nuolat peržiūrime dienos pietų asortimentą, keičiame jį pagal sezoniškumą ir, žinoma, pagal svečių poreikį“,– sako G.Karosaitė.

picerija „Čili pizza“
picerija „Čili pizza“ / Įmonės nuotr.

Atnaujinti restoranai – dar jaukesni

Šiais metais atnaujinome Kauno „Molo“ (K. Baršausko 66A, Kaunas) ir „Vilniaus IKI“ (Žirmūnų g. 2, Vilnius) restoranus. Renovacijos poreikis atsirado natūraliai: ieškojome kaip sukurti dar daugiau patogumo bičiulių kompanijoms, pietaujantiems, o taip pat ir svečiams, kurie ateina su vaikais – jiems žaidimų kambariai atnaujinti šiuolaikiškais, spalvotais dizaino elementais.

Mums svarbu, kad kiekvienas čia jaustųsi patogiai ir laukiamas.

„Renovacijos restoranuose buvo aktualus ir sprendžiamas klausimas, tačiau dar visai neseniai gyvenome pandemijos laikotarpiu, todėl daug procesų buvo pristabdyti arba nukelti neapibrėžtam laikui. Nemažai investicijų ir iššūkių pareikalavusi renovacija šiandien jau atsiperka su kaupu, todėl galime pasidžiaugti, kad sunkus darbas nenuėjo perniek. Jaučiame svečių nuotaikas ir teigiamus atsiliepimus, o tai – geriausias mūsų darbo įvertinimas“,– dalinasi G.Karosaitė.

Tvarumas ir elektroninis meniu

„Restoranų versle meniu gamybai popieriaus sunaudojama ypatingai daug, o mes – net penkias tonas per metus. Mums svarbu plėtoti tvarumo ideologiją savo veikloje realiais darbais, todėl sukūrėme patogų skaitmeninį meniu, kurį svečiai lengvai gali vartyti savo telefone.

Taip pat, siekdami efektyviai mažinti plastikinių maisto pristatymo pakuočių naudojimą, jas pakeitėme į perdirbamo popieriaus. Ateityje planuojame vis daugiau draugiškų aplinkai skaitmeninių sprendimų.

picerija „Čili pizza“
picerija „Čili pizza“ / Įmonės nuotr.

„Mums svarbu, kad kiekvienas čia jaustųsi patogiai ir laukiamas, todėl kviečiame į mūsų restoranus susipažinti su naujo meniu asortimentu, įvertinti interjero pakeitimus ir tiesiog puikiai praleisti laiką“,– kviečia G. Karosaitė.

„LTk Food Group“ valdo 22 „Čili Pizza“ restoranus Lietuvoje. Grupės vienintelė akcininkė yra verslininko Lino Tado Karoso bendrovė „LTk Capital“.