Gaivios salotos su perliniu kuskusu ir lašiša

Linas Jablonskas / Vilmanto Žilinsko nuotr.
Linas Jablonskas / Vilmanto Žilinsko nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Virtuvės šefas, restorano „House“ savininkas Linas Jablonskas dalijasi salotų receptu. Paprasta, skanu ir gaivu, be vargo galima pasigaminti patiems.

Reikės:

  • įvairių salotų lapų (geriausia iš daržo, dviejų trijų rūšių) 100 g;
  • perlinio kuskuso (nevirto 100 g, virto – 200 g);
  • agurkų 50 g;
  • vyšninių pomidoriukų 50 g;
  • ridikėlių 40 g;
  • rūkytos lašišos filės 100 g;
  • citrinos skiltelės;
  • šviežių krapų ir petražolių;
  • svogūnų laiškų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir juodųjų pipirų.
Marinuota lašiša su krapais
Marinuota lašiša su krapais / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ruošimas

Salotų lapus nuplauname po tekančiu šaltu vandeniu, daržoves supjaustome mėgstamomis formomis, suberiame išvirtas kuskuso kruopas.

Viską sumaišome, ant viršaus dedame rūkytos lašišos gabalėlius, užspaudžiame citrinos sulčių, pagardiname alyvuogių aliejumi, smulkintais krapais, svogūnų laiškais ir petražolėmis.

Druskos ir pipirų beriame pagal skonį.