Gaivūs arbūziniai ledai

Gaivūs arbūziniai ledai / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Vasara – šaltų skanėstų metas! Pasigaminkite naminius ledus iš arbūzų. Jie nekaloringi ir gaivūs, tad mėgausitės be sąžinės graužaties.
Jums reikės: 400 g arbūzo, kelių braškių, kivio, 2 v. š. cukraus, 30 ml vandens, specialių indelių šaldymui.
- Arbūzą supjaustykite riekelėmis, nupjaukite žievę ir išimkite sėklytes.
- Braškes nuplaukite bei nuskabykite lapelius, kivį nulupkite.
- Susmulkintą arbūzą ir perpus perpjautas braškes sudėkite į plakimo indą.
- Supilkite vandenyje ištirpintą cukrų. Viską gerai sutrinkite elektriniu plakikliu ir išpilstykite į ledų formeles.
- Kivį supjaustykite griežinėliais. Po vieną griežinėlį maukite ant ledų pagaliuko ir merkite į šaldymui paruoštą arbūzų-braškių mišinį.
- Šaldykite apie 4 val.