Gaivus ir lengvas tortas pagal sportininkę Gretą Lebedevą: sunku atsispirti
Neseniai ištekėjusi sporto trenerė Greta Lebedeva visuomet pasitempusi ir prižiūrinti savo liekną figūrą tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti mergina, kremtanti vien salotų lapus. Iš tikrųjų Gretos vyras, olimpietis Aleksandras Kazakevičius labai laimingas, nes jo mylimoji žino nuostabių receptų bei puikiai gamina. Artėjant žiemai G. Lebedeva siūlo išbandyti skanų jogurtinio torto receptą.
Graikiško jogurto tortas su uogomis
Pagrindui reikės:
- 180 g. „Gaidelis“ sausainių;
- 100 g. tirpinto sviesto.
Įdarui reikės:
- 500 g. graikiško jogurto;
- 200 ml. kondensuoto pieno;
- 300 g. liesos varškės;
- 2 šaukštelių želatinos (ištirpintos);
Tortui užbaigti reikės:
- 100 g. šilauogių ir 100 g. aviečių
- Aviečių skonio želė.
Gaminame: Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Masę sudėkite į forma ir suspauskite – padarykite tortui pagrindą. Padėkite šaltai, kad sustingtų.
Varškę, kondensuotą pieną ir graikišką jogurtą sumaišykite ir išplakite iki vientisos masės. Ipilkite ištirpintą su vandeniu želatiną ir dar kartą gerai sumaišykite. Visą gautą masę supilkite ant sustingusio sausaininio pado. Įdėkite pusę turimų uogyčių. Vėl padėkite šaltai. Tuomet paruoškite želė ir atvėsusią supilkite ant pyrago. Kol želė nesustingo, papuoškite likusiomis uogomis. Pyragą dėkite į šaldytuvą ir laukite kol gerai sustings. Skanaus!