Gaminame iš kopūstų. 12 įdomių receptų

Kopūstai / Fotolia nuotr.
Kopūstai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kopūstai – puikus vitaminų šaltinis. Be to, šiuo metų laiku jie patys šviežiausi ir sultingiausi. Tad būtų tiesiog nuodėmė nepasigaminus iš jų ko nors skanaus.

Jau senovės graikai ir romėnai žinojo, kad kopūstai – puikus sveikas maistas ir mielai juos naudojo savo virtuvėje. Tiesa, kaip byloja istorija, jiems buvo žinoma tik iki 10 kopūstų rūšių. Dabar jų esti šimtai. Bet palikime šią temą ateičiai. Šįkart norime pasidalyti tik idėjomis, ką įmanoma pasigaminti iš tradicinių baltagūžių kopūstų, kurių lengvai galima rasti kone kiekviename darže, turguje ar parduotuvėje.

Kuo mūsų organizmui naudingi kopūstai? Tai išties vertinga daržovė. Kopūstuose ypač gausu vitamino C, taip pat vitaminų A, B1, B2, B6, P, K ir cholino, taip pat įvairių fermentų, kalio, fosforo, kalcio, mangano, magnio, geležies, vario, jodo ir kt. Taigi valgykite įvairias šviežių kopūstų salotas. Taip pat labai sveika gerti šviežių kopūstų sultis.  Na, ir žinoma skanu juos troškinti, virti ir kitaip gaminti.

Be abejo, nepamirškite žiemai užsiraugti kopūstų. Netrukus bus tam tinkamas metas. Pasiruoškite!

PLAČIAU APIE RAUGINTUS KOPŪSTUS SKAITYKITE STRAIPSNYJE RUOŠKIMĖS RAUGTI KOPŪSTUS.

Na, o dabar jūsų dėmesiui – kelios idėjos, kaip skaniai paruošti kopūstus. 

{recipe|2481}
{recipe|2494}
{recipe|489}
{recipe|861}
{recipe|972}
{recipe|1098}
{recipe|1748}
{recipe|1890}
{recipe|2128}
{recipe|2876}
{recipe|3056}
{recipe|3282}