Gaminame iš spanguolių

Spanguolės / Fotolia nuotr.
Spanguolės / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Šios ryškiaspalvės, vitaminų, mineralų ir organinių rūgščių turtingos rudens uogos, kurios puikiai išsilaiko iki pavasario, tinka ne tik imunitetui stiprinti ar kisieliui virti, bet ir pikantiškiems padažams bei valgiams ruošti. Paeksperimentuokite!

Spanguolių džemai su svogūnais, užpilai su tarkuotomis apelsinų žievelėmis – nepamainomas pagardas paukštienos ir žvėrienos valgiams. Taigi papildykite kulinarinę knygelę naujais ir naudingais receptais. Beje, ar žinote, kad į spanguolių pagardus galima berti cinamono, gvazdikėlių, vanilės, apelsinų, citrinų žievelių ir pilti sulčių? Kaip ir kitos rūgščios uogos, spanguolės dera su saldžiais vaisiais: kriaušėmis, abrikosais, vynuogėmis...

{recipe|3587}
{recipe|3866}
{recipe|3867}
{recipe|3870}
{recipe|3871}
{recipe|3872}
{recipe|3873}

DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima“ ir laimėti puikių prizų!