Gaminame su L. Čepracku: D’Artanjano laikų „Gaskonų pyragas“

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Vaizdo reportaže išmoksite pasigaminti D’Artanjano laikų pyragą iš „Filo“ tešlos.

Kuo ši tešla ypatinga ir kodėl jos nedrįsta gaminti net pats virtuvės virtuozas Liutauras Čeprackas?.. 

„Gaskonų pyragas“

Įdarui:

• 600 g obuolių,

• 50 g skaldytų migdolų,

• 100 g cukraus,

• 50 g sviesto.

Keptuvėje išlydykite cukrų, dėkite sviestą, tada gabaliukais supjaustytus obuolius. Kaitinkite, kol obuoliai suminkštės ir išgaruos susidaręs skystis. Galiausiai suberkite kepintus skaldytus migdolus. Įdaras paruoštas!

Tešlai:

• 8–9 lakštai „Filo“ tešlos,

• 100 g lydyto sviesto,

• 50 g miltelinio cukraus.

Kaip gaminti:

1. Ant stalo patieskite „Filo“ tešlos lakštą, ištepkite lydytu sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi. Šią  procedūrą tol kartokite, kol susidarys 4 sluoksniai.

2. Paruoštą 4 sluoksnių pagrindą tieskite į negilią apvalią 24–20 cm formą. Išlindusius virš formos kraštus nukarpykite. Sudėkite pagamintą įdarą.

3. Suformuokite viršų. Likusius lapus po vieną tieskite ant stalo, ištepkite lydytu sviestu, tada suglamžę dėkite ant įdaro. Taip darykite su visais likusiais lakštais, kol jie uždengs įdarą. Viršų apibarstykite milteliniu cukrumi.

4. Kepkite 180 °C karštyje apie 25 minutes.

Gardaus!