Gaminame su Liutauru Čepracku: netradicinis šokoladinis biskvitas
Pasigaminti kažką neįprasto visada įdomu ir smagu. Tad kviečiame paeksperimentuoti su virtuvės šefu Liutauru. Gaminsime šiek tiek kitokį šokoladinį biskvitą.
Šokoladinis biskvitas su burokėliais ir plakta grietinėle
Produktai:
• 200 g burokėlių (1 didelis arba 2 vidutiniai),
• 160 g šokolado,
• 160 g cukraus,
• 110 g miltų,
• 50 ml stiprios kavos,
• 3 valg. š. kakavos miltelių,
• 1 valg. š. kepimo miltelių,
• 4 kiaušiniai,
• 160 g sviesto.
Kaip gaminti:
1. Burokėlius su lupena įvyniokite į foliją ir apie 50–60 min. kepkite 180 °C orkaitėje. Iškepusius atvėsikite, o vėliau sutrinkite iki tyrės konsistencijos.
2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius sumaišykite ir palikite, kol pasiruošite šokoladą.
3. Šokoladą dėkite į dubenį, kurį paskui įstatykite jį į puodą verdančiu vandeniu. Kaitinkite, kol šokoladas pradės tirpti. Kai 2/3 bus ištirpę, pilkite kavą, sumaišykite ir nukelkite nuo verdančio puodo.
4. Į šokolado masę dėkite gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Atsargiai maišykite, palaukite, kol sviestas beveik ištirps. Masė turi būti šilta, bet ne karšta.
5. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į šokolado masę įmaišykite trynius.
6. Baltymus išplakite su cukrumi, įmaišykite juos į pagrindinę masę ir prieš pabaigą sudėkite sausus ingredientus. Stenkitės per daug nemaišyti, gali likti šiek tiek gumuliukų.
7. Masę supilkite į sviestu išteptą ir kakavos milteliais pabarstytą kepimo formą.
8. Formą kiškite į įkaitusią orkaitę, sumažinkite temperatūrą nuo 180 °C iki 165 °C ir kepkite apie 40 minučių.
9. Patiekite su kaimiška grietine arba plakta grietinėle ir apelsinų skiltelėmis.
Eksperimentuokite!