Gaminame su Liutauru Čepracku: pikantiškos salotos su makaronais

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Virtuvės virtuozas Liutauras Čeprackas šį kartą savo pasirodymą virtuvėje dedikuoja ponui MAKARONUI ir pristato lengvai paruošiamų, bet nekasdienių salotų receptą.

Salotos su rikota, žolelėmis ir „Penne Rigate“ makaronais

Reikės:

• 300 g makaronų,

• 200 g rikotos,

• 15 g petražolių,

• 15 g krapų,

• 15 g laiškinių česnakų,

• 15 g raudonėlių,

• 0,5 citrinos sulčių,

• 0,5 citrinos tarkuotos žievelės (tik geltonoji dalis),

• maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),

• 70–100 ml vandens, kuriame virė makaronai,

• 20 ml alyvuogių aliejaus (makaronams).

 

Kaip ruošti:

1. Makaronus išvirkite stipriai pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir sumaišykite su aliejumi.

2. Žoleles susmulkinkite, sumaišykite su rikota, įpilkite citrinos sulčių ir įberkite tarkuotos citrinos žievelės.

3. Pagardinkite pipirais, įpilkite šiltą vandenį, kuriame virė makaronai.

4. Baigdami dėkite makaronus. 

5. Galite atvėsinti ir valgyti kaip šaltas salotas arba kaip šiltą patiekalą.