Gaminame su Liutauru Čepracku: šokoladiniai putėsiai
Šis desertas puikiai tiks ir skubančioms, ir netgi lieknėjančioms.
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas siūlo nuostabią idėją, kaip pasigaminti puikių šokoladinių putėsių, po ranka turint tik šokolado ir vandens.
Šokoladiniai putėsiai
Reikės:
200 g juodojo šokolado,
200 ml vandens.
Kaip gaminti:
1. Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir suberkite į dubenį.
2. Užvirkite vandenį, supilkite ant šokolado ir maišykite, kol ištirps.
3. Dubenį su šokolado ir vandens mase įstatykite į kitą didesnį dubenį su vandeniu ir ledukais.
4. Šokolado ir vandens masę plakite specialia plakimui skirta šluotele arba elektriniu plakikliu, kol sutirštės.
5. Jei kartais masė per daug sustingtų, dar sykį pakaitinkite ją, kol ši vėl suskystės. Plakite iki tirštos konsistencijos.