Gaminkime su vaikais: šokoladinės karamelės pyragaitis
Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga kulinarijos loftas „Čiop Čiop“ siūlo vaikus įsileisti į virtuvę ir leisti jiems įsitraukti į gaminimo procesą. Šią vasarą antrąjį kartą „Skonių stovyklėlę“ vaikams rengiančio „Čiop Čiop“ komanda pastebi, kad gaminant naujomis formomis atsiveria vaikų fantazija.
„Virtuvė vaikams neretai būna įdomiausia vieta namuose, nes ten vyksta daug mamos ir tėčio reikalų, kuriuos mažiesiems tenka stebėti tik akies krašteliu. Jei pastebėjote, kad jūsų vaikai vis nesitraukia iš virtuvės ir nuolat klausinėja, kaip gaminti picą ar šokoladinius keksiukus ir žino bent penkių daržovių pavadinimus – suteikite jam galimybę išmokti pačiam ruošti maistą nuo mažų dienų“, – teigia kulinarijos lofte „Čiop Čiop“ renginiams vadovaujanti Urtė Mikelevičiūtė.
Su vaikais kulinarinius užsiėmimus rengiantys „Čiop Čiop“ neabejoja, kad būti geru kulinaru jau nuo mažens – didelis privalumas. Birželio 17-21 dienomis Vilniuje rengiamoje „Skonių stovyklėlėje“ 7-12 metų amžiaus vaikai drauge su kitais dalyviais bei kulinarijos specialistais patys gamins pusryčius, pietus ir vakarienę. Penkių dienų stovyklėlėje vaikai taip pat sužinos apie sveikos gyvensenos ir mitybos principus, pieš, vaidins, iškylaus, lankysis pas geriausius šokolado meistrus Lietuvoje.
Vaikams skirto savaitgalio proga – šokoladinės karamelės pyragaitis su braškių padažu, kurį nesudėtingai galite pagaminti drauge su savo mažaisiais. Kaip teigia „Čiop Čiop“ šefas Mar d'Erceville, vaikams šokoladas beveik visada yra geras pasirinkimas.
Šokoladinės karamelės pyragaitis su braškių padažu:
(Ingridientai 4 vienetams)
4 kiaušiniai,
100 g juodojo šokolado,
100 g sviesto,
80 g cukraus,
30 g miltų,
200 g braškių.
Cukrų suplakite su kiaušiniais. Į ištirpintą sviestą dėkite šokoladą nuolatos maišydami. Ištirpintą masę supilkite į suplaktus kiaušinius su cukrumi. Maišydami suberkite miltus.
Gautą masę pilkite į silikoninius indelius, šiek tiek pateptus sviestu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Braškes sutrinkite ir įberkite šiek tiek cukraus pudros.