Gaminu kūrybingai #6: Apkepas su lašiša ir brokoliais

Apkepas su brokoliais / Fotolia nuotr.
Apkepas su brokoliais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio remiamas turinys
A
A

„Gaminu kūrybingai“ – 15min ir „Kotanyi“ receptų projektas, skirtas šiuolaikiškoms namų šeimininkėms, siekiančioms praturtinti virtuvę ir paįvairinti mitybą. Su subtiliai suderintomis žolelėmis ir prieskoniais patiekalus pagaminsite greitai ir skaniai bei įnešite į savo virtuvę naujų kulinarijos pokyčių. Gyvenk aistringai, gamink kūrybingai!

  • Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus.
  • Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal skonį pagardinkite žuvų prieskoniais, pasūdykite. Nukelkite nuo ugnies.
  • Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukelkite puodą, įpilkite verdančio pieno, įmeskite gabalėlį sviesto, sugrūskite. Įmaišykite pusę stiklinės tarkuoto parmezano.
  • Sviestu išteptame kepimo inde tolygiai paskirstykite bulvių košę, ant viršaus – lašišą, apvirtus brokolių gabalėlius.
  • Apibarstykite likusiu tarkuotu parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Puoškite petražolėmis.