Gardus ir greitas užkandis – česnakinė itališka duona su sūriu

Itališka česnakinė duona su sūriu / Kadras iš vaizdo įrašo
Itališka česnakinė duona su sūriu / Kadras iš vaizdo įrašo
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Svarstote, kokiais užkandžiais šiandien vakare pasigardžiuoti?

Turime jums paruošę išties paprastą ir greitą sprendimą – itališką česnakinę duoną su sūriu, kurią pasigaminsite itin greitai ir galėsite užkandžiauti su namiškiais ar draugų būryje.

Šiai duonai pasigaminti prireiks:

  • Kepalo itališkos duonos (ciabatta);
  • Šviežio česnako galvutės;
  • Ryšulėlio petražolių;
  • Pusės puodelio alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų;
  • 130 g mocarelos ir trečdalio puodelio parmezano sūrio;

Gaminimo eiga:

Česnakus nulupkite, petražoles nuplaukite ir užpylę juos alyvuogių aliejumi sutrinkite maisto trintuvu. Perpjaukite duoną per pusę ir ant abiejų vidinių jos dalių tepkite česnakų mišinį. Pabarstykite druska ir pipirais. Abi duonos dalis vėl suspauskite ir suvynioję į foliją, dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių.

Taip pat skaitykite: Greitas užkandis – „žydinti“ duona su sūriu ir svogūnų laiškais

Kol duona kepa, susitarkuokite mocarelą ir parmezaną. Pasibaigus kepimo laikui, duoną ištraukite, išvyniokite iš folijos ir apibarstykite mocarela, ant viršaus dar užberkite ir parmezano. Duoną dėkite į kepimo skardą ir toje pačioje temperatūroje kepkite dar 15 minučių.

Visą kepimo eigą žiūrėkite vaizdo įraše:

Jei norisi, duoną galite skaninti ir kitomis mėgstamomis žolelėmis, taip pat įvairiomis daržovėmis, grybais ar mėsa.