Gardus užkandis – sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai / Vida Press nuotr.
Sūrio rutuliukai / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Sūrio rutuliukai – sotus, skanus ir gana riebus užkandis. Prie jo puikiai tiks lazdelėmis pjaustytos daržovės – agurkai, paprikos, morkos, salierai. Padažui rinkitės graikišką jogurtą ar namų gamybos majonezą. Mėgstantiems sūriau tiks sojų padažas.

Reikės:

  • 500 g sūrio;
  • 500 ml aliejaus;
  • 4 kiaušinių;
  • 300 g miltų;
  • druskos.

Gaminimas

Sūrį sutarkuokite tarka. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir viską išplakite. Vėliau įpilkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą.

Rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į krepšelį ir patiekite.

Receptu pasidalijo „IKI“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen.