Gardūs užkandžiai su lašišomis
Lašišas mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Gardžių ir itin dailių užkandžių su šiomis žuvimis gali pasigaminti kiekviena šeimininkė. Tereikia duonos, žalumynų ir šiek tiek išmonės.
Lašišų karpačas
Jums reikės: 300 g lašišų filė, citrinžolės stiebelio, nedidelio gabalėlio imbiero šaknies, šaukštelio rudojo cukraus, šaukštelio garstyčių, šaukštelio žaliosios citrinos sulčių, 2 šaukštų aliejaus, raudonojo greipfruto, pagal skonį kapotų česnakų laiškų ir pipirų grūdelių, ryšulėlio ridikėlių.
- Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldiklyje.
- Kol lašiša vėsta, paruoškite marinatą: imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Citrinžolę ir česnakų laiškus sukapokite.
- Greipfrutą nulupkite, iš pusės išspauskite sultis, kitą pusę išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite baltąją odelės dalį.
- Nedideliame indelyje sumaišykite greipfrutų, citrinų sultis, aliejų su garstyčiomis, imbierais, citrinžolėmis, cukrumi ir česnakų laiškais.
- Lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Juos išdėliokite pailgoje negilioje lėkštėje, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Lašišų filė užpilkite marinatu.
- Ant viršaus užberkite pipirų grūdelių ir valandą marinuokite.
- Papuoškite greipfrutų skiltelėmis ir ridikėlių griežinėliais.
- Tiekite su baltos duonos riekele, aptepta sviestu.
Lašišų ir jogurto kremas
Jums reikės: 300 g sūdytos lašišų filė, indelio natūralus jogurto, prinokusio avokado, kelių česnakų laiškų ir gražgarsčių lapelių, nedidelio šviežio ir 2 saulėje džiovintų pomidorų, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, šlakelio citrinų sulčių, kelių riekelių sveiko grūdo duonos skrudinti, pusės citrinos sulčių.
- Lašišų filė susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą.
- Pomidorą nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, minkštimą susmulkinkite ir sumeskite į indą su lašiša.
- Ten pat suberkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, nuplautus ir nusausintus gražgarsčių lapelius.
- Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, o minkštimą susmulkinkite. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
- Avokadą sumaišykite su kitais produktais. Į masę sukrėskite jogurtą ir viską išplakite.
- Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir atvėsinkite.
- Apibarstykite kapotais česnakų laiškais ir tiekite su skrudintos duonos riekelėmis.
Lašiša su tunu totoriškai
Jums reikės: po 300 g lašišų ir tunų filė, kelių šviežių peletrūnų šakelių, žaliosios citrinos, saujelės Kalamatos alyvuogių, avokado, svogūno, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio cukraus.
- Tunų ir lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, apie valandą palaikykite šaldiklyje ir labai smulkiai sukapokite.
- Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite.
- Alyvuoges nuvarvinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir sukapokite.
- Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite kvadratėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
- Svogūnus, avokadus ir alyvuoges sukrėskite į dubenėlį. Ten pat suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, supilkite aliejų ir citrinų sultis. Viską pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir kapotų peletrūnų. Masę išmaišykite ir išdalykite į 2 indelius.
- Į vieną indelį įmaišykite lašišą, į kitą – tuną. Viską išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus. Juos sudėkite į lėkštę ir atšaldykite šaldytuve.
Lašišų ir avokadų užkandėlė
Jums reikės: 200 g rūkytų lašišų filė, 150 g krevečių sūryme, 4 šaldytų baravykų, šaukšto sviesto, avokado, citrinos, 200 g bri, česnako skiltelės, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštų tepamojo varškės sūrelio, kelių šakelių šviežių krapų, ryšulėlio česnakų laiškų.
- Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kaulą. Dalį minkštimo išskobkite ir susmulkinkite. Masę sumaišykite su varškės sūreliu, kapotais krapais ir nuvarvintomis krevetėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Gauta mase įdarykite avokadų puseles.
- Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais, atvėsintą bri – kubeliais.
- Baravykus atšildykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite šaukšte sviesto su sutraiškyta česnako skiltele.
- Į lėkštes sukrėskite lašišų juosteles ir bri kubelius, ant viršaus uždėkite avokado puselę, šalia paberkite keptų baravykų.
- Užkandėlę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis ir patiekite su kapotais česnakų laiškais.