Gardžios idėjos savaitgalio valgiaraščiui
Na, štai ir vėl savaitgalis ir vėl puiki proga paeksperimentuoti virtuvėje, paragauti kažką nauja ir neragauta. Nagi pasvarstykime, kokiu nauju patiekalu pamaloninsime savo mylimus žmones...
SAVAITGALIO RECEPTAS
Mėsos kukuliai su ruduoju padažu
Ingredientai:
• Džiūvėsiai: 80 g
• Grietinė: 160 ml (arba grietinė, skiesta vandeniu)
• Svogūnai: 1 vnt.
• Sviestas: 2 valg. š.
• Kiaulienos faršas: 500 g
• Kiaušiniai: 1 vnt.
• Druska: 1-2 arbat. š.
• Baltieji pipirai: 0,5 arbat. š.
• Džiovinti čiobreliai: 0,5 arbat. š.
Padažui:
• Sviestas: 1 valg. š.
• Miltai: 30 g
• Mėsos sultinys arba skystis, likęs po kepimo: 300 ml
• Juodieji arba baltieji pipirai: 1 žiupsnelis
• Grietinėlė: 50–100 ml
• Sojų padažas: 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų.
2. Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį, faršą. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Arbatiniu šaukšteliu imkite mėsą ir tarp šlapių delnų formuokite kamuoliukus. Kepkite keptuvėje su įkaitintu sviestu. Kol bus paruoštas padažas, iškeptus mėsos kukulius padėkite kur nors šiltai.
3. Į skystį, likusį keptuvėje po kepimo, įpilkite truputį karšto vandens ir šiek tiek pavirkite. Nukelkite nuo viryklės. Puode ištirpinkite sviestą ir kaitinkite, kol paruduos. Įmaišykite miltus ir kaitinkite, kol jie taip pat paruduos.
4. Keptuvėje esantį skystį nukoškite ir nuolat maišydami pamažu supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Pagardinkite druska, pipirais. Pageidaujant galima įpilti sojų padažo. Rudąjį padažą supilkite ant kukulių ir tiekite su mėgstamomis daržovėmis arba duona.
PUSRYČIAMS
SALOTOS
SRIUBA
KARŠTIEJI PATIEKALAI
DESERTUI
SVEČIAMS