Garsenybės skanavo sūrį, skirtą valgyti... po sekso

Garsenybės rinkosi degustuoti gurmaniškų sūrių / Organizatorių nuotr.
Garsenybės rinkosi degustuoti gurmaniškų sūrių / Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Trečiadienio vakarą žinomi šalies žmonės apsilankė tikriems sūrio ir vyno mylėtojams skirtoje parduotuvėje „Masters of Cheese“. Čia pat prie stalo, apsupto gurmaniškiausių skonių vynais, buvo surengtas degustacinis vyno ir sūrio vakaras.

Kviestiniai vakaro svečiai skanavo išskirtinius ir visame pasaulyje vertinamus sūrius, prie kurių skonių meistrai priderino iš viso pasaulio atvežtą vyną. Svečiams buvo patiektas iš Prancūzijos, Naujosios Zelandijos, Ispanijos, Čilės atkeliavęs baltas ir raudonas vynas.

Į „Ogmios mieste“ esančią parduotuvę atvyko muzikos prodiuseriai Martynas Tyla ir Neringa Zeleniūtė, „VMG online“ vadė ir rašytoja Agnė Pačekajė su vyru, dainininkė Viktorija Sutkutė, vedybų planuotoja Liucina Rimgailė su vyru renginių vedėju Tadu Rimgaila, renginių organizatorė Erika Purauskytė, vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė, marketingo specialistai Dovilė Filmanavičiūtė ir Saugirdas Vaitulionis.

Puikiomis kūno linijomis galinti pasigirti K.Kaikarienė sūriu sau leidžia pasimėgauti nedideliais kiekiais. Moteris juokėsi, kad negalėtų gyventi be šio produkto. „Mano šeima labai mėgsta gurmaniškus produktus. Todėl į Kauną grįšiu su lauktuvėmis: sūriu su trumais, džemu, – pasakojo vakaro viešnia.

Visoje Europoje renginius ir vedybas organizuojanti moteris nepraleidžia progos paskanauti vietinių gurmaniškų gėrybių. Įmantrius sūrius, prie jų derančius pagardus K.Kaikarienė perka įvairiose specializuotose parduotuvėse. – Gal tai atrodo ir nesvarbu, tačiau man patinka, kai parduotuvės asortimentas būna sudėliotas estetiškai. Čia parduodami vynai ir sūriai atrodo labai gražiai“, – sako K.Kaikarienė.

Garsenybės rinkosi degustuoti gurmaniškų sūrių
Garsenybės rinkosi degustuoti gurmaniškų sūrių / Organizatorių nuotr.

D.Filmamavičiūtė juokavo, kad kuo sūris labiau smirda, tuo jai labiau patinka. Žinomos moters mėgstamiausias yra ožkos sūris.

„Mano vyras atidaręs šaldyvuvą klausia, kas ten taip smirda. O ten būna mano sūris“, – juokėsi D.Filmanavičiūtė. Žinoma moteris džiaugiasi atradusi ir lietuviškus sūrius, kuriuos perka vienoje turgaus krautuvėlėje: „Nors visi žino sūrius iš Prancūzijos, tačiau reikia nepamiršti ir mūsų krašto. Man labai patinka avies sūris su pipirais ar angliais. Džiaugiuosi ir didžiuojasi, kad mes tobulėjame šioje srityje.“

Garsenybėms buvo patiektas prancūziškas, šešias savaites brandintas, Luaro slėnyje pagamintas ožkos pieno sūris. Didelių liaupsių sulaukė rožinio pelėsio sūris „Vieux Pane“, kurį prancūzai vadina seksualiu sūriu. Legenda byloja, jog anksčiau sūrių mylėtojai jį valgydavo po sekso. Itin švelnus ir harmoningas svečiams pasirodė kreminio pagrindo, mėlynojo pelėsio sūris „Fourme D`Ambert“, pagamintas iš karvės pieno.

Svečiai taip pat turėjo galimybę įvertinti į TOP 50 valgomiausių sūrių pasaulyje patenkantį „Comte“. Puskietis sūris gaminamas iš karvės pieno. Labiausiai svečius suintrigavo tai, kad jis gaminamas kalnuose, o brandinamas šaltose ir tyliose olose.

„Milner Vermeer“ sūris atvežamas iš Nyderlandų. Šis sūris – didžiausias parduotuvės „Masters of Cheese“ pasididžiavimas. 2012 m. jis laimėjo pasaulinės klasės sūrių konkurse, kuris vyksta kas dveji metai JAV. Šis sūris yra gaminamas šiaurės Olandijoje, kur karvės piene yra daugiausiai kalcio.