Garsūs svečiai nestigo įkvėpimo ragaudami sušius su kiek neįprastais ingredientais

Neįprastų sušių degustacija / Algės Rykovos nuotr.
Neįprastų sušių degustacija / Algės Rykovos nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Kviestiniams svečiams surengtoje egzotiškų sušių degustacijoje netrūko emocijų – žinomi žmonės su įkvėpimu ir energija dalinosi įspūdžiais apie tai, kur bei kada yra tekę skanauti neįprastų patiekalų.

„Ingredientai ir sušių forma turi daugybę variantų, bet pagrindiniai, naudojami beveik visuose sušiuose, yra ryžiai, žalia žuvis ar jūros gėrybės, daržovės. Šįkart savo svečius norėjome nustebinti ir pateikėme šį tą neįprasto“, – sakė „Sushi Lounge“ Kaune įkūrėja Daiva Breivė.

Anot pašnekovės, daug po pasaulį keliaujančių ir sušius mėgstančių bičiulių skoniu ji pasitiki, todėl nutarė paeksperimentuoti – jei kažkurie nauji sušį patiks, juos įtrauks į nuolatinį populiarios kauniečių tarpe vietos meniu.

Neįprastų sušių degustacija / Algės Rykovos nuotr.
Neįprastų sušių degustacija / Algės Rykovos nuotr.

„Receptus mums pateikė Japonijos suši meistrai. Tai buvo neįtikėtina patirtis. Sušių rūšių ir variacijų yra daugybė, ingredientai neribojami, suskaičiuojama daugiau nei šimtas įvairiausių vien tradicinių japoniškų sušių variantų“, – sakė D. Breivė, vadovaujanti ir kelionių agentūrų tinklui „Megaturas“.

Degustacijos vakarą „Sushi Lounge“ svečiai ragavo skanėstų su sepijomis, vėjažuvėmis, skumbrėmis, ešeriais, plekšnėmis bei lašišomis. Taip pat sušių su brangiausia tuno dalimi, esančia prie stuburo, ir vadinama toro.

„Buvo ir ne vienas slaptas ingredientas. Jų neatskleidžiame niekam“, – su šypsena sakė D. Breivė.

Renginyje apsilankiusi dizainerė Audronė Bunikienė patikino esanti tikra japoniško maisto gerbėja. Ji neabejojo, jog kokybiškų sudedamųjų dalių – ryžių, žuvies bei daržovių, derinys padeda išsaugoti geras kūno formas.

Neįprastų sušių degustacija / Algės Rykovos nuotr.
Neįprastų sušių degustacija / Algės Rykovos nuotr.

„Net suvalgiusi didesnį sušių kiekį nei derėtų, nesijaučiu apsunkusi ar apsnūdusi“, – sakė pašnekovė.

Švenčių planuotoja Inga Budrienė patikino, jog sušiais šeima pasimėgauja kas kelis mėnesius.

„Būna, kad kažko nori, bet nežinai ko. Tokią dieną dažniausiai užsisakome sušių“, – sakė ji.

Keletą gardžių sušių receptų jai yra atskleidęs bei gaminti išmokęs žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

„Esu ne kartą su juo darbavusis virtuvėje, bet skaniau būna, kai tau valgį paruošia profesionalas“, – atviravo I.Budrienė.