Greitas ir lengvas daržovių užkandis, kurį paruošite vos per 8 minutes
Karšto oro gruzdintuvės – daugelio jau spėtas pamėgti virtuvės įrenginys. Juo lengva paruošti visai šeimai ar draugų kompanijai patiksiančius užkandžius, o kartu ir sočius pietus. Svarbiausia, kad karšto oro gruzdintuve paprasta naudotis net vaikams. Todėl šįkart karšto oro gruzdintuvėje ruošto laimingo maisto receptais dalijasi modelis Julija Steponavičiūtė.
„Naudodamasi „Xiaomi Smart Air Fryer 5.5 l” dar kartą įsitikinau, kad karšto oro gruzdintuvės galimybės yra beribės. Šis virtuvės įrenginys leidžia greitai ir paprastai paruošti daržovių patiekalus, pamėgtus užkandžius, pavyzdžiui, traškias bulvytes ar vištienos sparnelius, bei visaverčius pietus visai šeimai. Tikiu, kad mėgstamą receptą gali atrasti kiekvienas, besinaudojantis šiuo maisto ruošos pagalbininku”, – dalijosi J.Steponavičiūtė.
Kepti žiediniai kopūstai
Ingredientai:
- ½ žiedinio kopūsto
- kelių šaukštų tahini (sezamų sėklų pastos)
- kelių šaukštų sojos padažo
- kelių šaukštų klevų sirupo arba medaus
- Didelės saujos panko džiūvėsėlių
- Didelės saujos sezamo sėklų
- 1 pomidoras
- 1 ridikėlis
Tahini padažui:
- 250 g tahini sezamų sėklų pastos
- 200 ml vandens
- 1 skiltelės česnako
- ½ citrinos sulčių
- Dosnaus žiupsnio jūros druskos
- Juodųjų pipirų
Gaminimas:
- Žiedinį kopūstą supjaustome mažesniais gabalėliais, sumaišome jį su sojų padažu, klevų sirupu ar medumi ir tahini pasta. Gerai išmaišome, kad padažas patektų į visus žiedinio kopūsto tarpelius. Marinuotą žiedinį kopūstą apvoliojame sezamo sėklų ir panko džiūvėsėlių mišinyje.
- Taip paruoštus gabalėlius dedame į „Xiaomi Smart Air Fryer 5.5 l” karšto oro gruzdintuvę taip, kad jie tarpusavyje nesiliestų. Pasirenkame daržovių režimą ir kepame maždaug 8 minutes. Po šio laiko patikriname, ar laiką reikia pratęsti.
- Kol daržovės kepa, pasiruošiame tahini padažą. Virtuviniame kombaine sumaišome 250 g tahini pastos, 200 ml vandens, skiltelę česnako, ½ citrinos sultis, jūros druską, šviežiai grūstus pipirus. Padažą malame tol, kol išbąla ir tampa puria mase.
- Taip pat pasiruošiame garnyrą. Supjaustome pomidorą, ridikėlį ir pagardiname žiedinių kopūstų marinato likučiais.