Greitas savaitgalio desertas: naminiai sluoksniuoti vafliai
Naminiai sluoksniuoti vafliai – ypatingas desertas.
Nors paruošiami be galo paprastai ir greitai, jie puikiai pateisina posakius, kad „mažiau yra daugiau“, o „stebuklai slypi paprasčiausiuose dalykuose“. Juk ta miela nostalgija, kurią sukelia šis vaikystės desertas, tikrai yra šiek tiek stebuklinga, ar ne?
Net jei turite tūkstantį darbų ir visiškai neturite laiko, šiems vafliams tikrai jo rasite, nes laiko jiems paruošti beveik nereikia! Kremą suplaksite ir vaflius juo pertepsite vos per dešimt minučių, o likusį darbą atliks... šaldytuvas. Tas dešimt minučių desertui skirti tikrai verta, nes, jūs tik pagalvokite, kas gali būti geriau nei žvarbų savaitgalio rytą užsiplikyti puodelį kavos ir išsiimti iš šaldytuvo gabalėlį nuostabaus skonio sluoksniuotų vaflių? Savaitgalis akimirksniu taps jaukesnis, mielesnis ir džiugesnis. Prisiminkite, juk stebuklai slypi paprasčiausiuose dalykuose! Kartais jie slypi gabalėlyje paprasto, bet labai gardaus deserto.
Vafliams pertepti galite rinktis bet kokį mėgstamą pertepimą: nuo šokolado iki mėgstamų uogų džemo, nuo saldinto sutirštinto pieno iki sūdytos karamelės. Šį kartą siūlome išbandyti tris puikius skonius: šokoladinius su riešutais, karamelinius ir kokosinius vaflius.
Išragaukite ir išsirinkite pačius mėgstamiausius. Skanaus savaitgalio!
Naminius vaflius gamino, ragavo ir aprašė Asta Černė