Greta Lebedeva ir Indrė Burlinskaitė priėmė mestą iššūkį – ragavo lervų

Greta Lebedeva, Gediminas Juodeika ir Indrė Burlinskaitė / Asmeninio albumo nuotr.
Greta Lebedeva, Gediminas Juodeika ir Indrė Burlinskaitė / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Pasirodymą Kaune, pirmame maisto kultūros festivalyje „Skanaus“, grupės „Kitokios“ narės Greta Lebedeva ir Indrė Burlinskaitė prisimins ilgai – merginoms po pasirodymo scenoje teko paragauti ne gurmaniškų patiekalų, o egzotiškų vabzdžių – milčiaus lervų, skėrių, svirplių.

Lervos
Lervos / Asmeninio albumo nuotr.

Ryžtis iššūkiui dainininkes įkalbėjo televizijos veidas, renginių vedėjas Gediminas Juodeika. Jis buvo vienas iš nedaugelio, drąsiai besimėgavusių 5 cm ilgio traškiais skėriais, milčiaus lervomis su meksikietiškais prieskoniais ir kitais ne itin išvaizdžiais vabzdžiais bei kirmėlėmis.

„Tai keisčiausia, ką esu ragavusi... Drąsos tikrai reikėjo“, – neslėpė I. Burlinskaitė.

Įveikusi pirmąją milčiaus lervą ji įgijo drąsos ir paragavo dar kelias. Neprasto skonio, pasak merginų, buvo ir svirpliai bei skėčiai. Vabzdžiai iš anksto paruošti užkandžiauti. Jie pagardinti grietinėle, svogūnais, prieskoniais, kai kurie šiek tiek paskrudinti.

Tačiau prie gigantiškų vandens blakių nei I. Burlinskaitė, nei G. Lebedeva neprisilietė. Vienintelių jų neparagavo ir festivalyje dalyvavęs bei sava patirtimi apie restoranus dalinęsis Andrius Užkalnis.

Lervos
Lervos / Asmeninio albumo nuotr.

„Buvome gerai ir linksmai nusiteikusios po koncerto, todėl ryžomės iššūkiui!“, – sakė I. Burlinskaitė, pridurdama, kad nei jai, nei Gretai paskanavus neįprastų užkandžių bloga nebuvo – merginos tam tiesiog tinkamai nusiteikė.

Ji nuo vaikystės vengia vabzdžių ir vorų. Dainininkė sako, jog namuose niekuomet neaugintų tarantulo.

„Jokio konkretaus įvykio, po kurio atsirado baimė vorams, neprisimenu. Bet tiksliai žinau – geriau jų niekada nepamatyčiau“, – atviravo pašnekovė.

Lervos
Lervos / Asmeninio albumo nuotr.

Pirmasis maisto kultūros festivalis Kauno Rotušės aikštėje vyko dvi dienas. Jo metu rengtos koldūnų valgymo bei kepsnių ruošimo ant žarijų varžybos, Lietuvos ūkininkų užaugintų gėrybių mugė, degustacijos, dietologų konsultacijos, paskaitos, maisto gamybos paslapčių mokė geriausi virtuvės šefai,  filmuota laida „Virtuvės istorijos“, kurioje patiekalus ruošė verslininkas Žilvinas Grigaitis, šokėja Sandra Kniazevičiūtė, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, televizijos veidas ir renginių vedėjas Dainius Martinaitis, „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Mazurevičiūtė pagamino lietuvišką picą: naudojo pyragą, sūrį, daržovių ir naminę dešrą

Kristina Kaikarienė atskleidė paprastą savo dailios figūros paslaptį