Gurmaniškai vakarienei

Ant laužo keptos krevetės / Shutterstock nuotr.
Ant laužo keptos krevetės / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-05-11 17:00
AA

Kai įprasti skoniai nusibosta, metas gurmaniškai vakarienei.

Vėrinukai su krevetėmis

Jums reikės: 200 g karališkųjų krevečių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, skiltelės česnako, raudonojo svogūno, žaliosios citrinos, saujelės šviežių bazilikų lapelių, ryšulėlio svogūnų laiškų, pagal skonį balzaminio padažo.

Marinatui: 90 ml medaus, šaukšto tarkuoto imbiero, 3 šaukštų sojų padažo, 2 šaukštų obuolių acto, 2 šaukštelių rudojo cukraus.

  • Krevetes nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumeskite į plokščią, tinkamą marinuoti dubenį.
  • Česnako skiltelę nulupkite, smulkiai sukapokite.
  • Raudonąjį svogūną nulupkite, taip pat susmulkinkite.
  • Nuplautus svogūnų laiškus sukapokite.
  • Visas daržoves berkite ant krevečių, pagal skonį užspauskite žaliosios citrinos sulčių, berkite nutarkuotos citrinos žievelių ir gautu mišiniu įtrinkite krevetes.
  • Iš vonelėje virš garų lydyto medaus, tarkuoto imbiero, sojų padažo, obuolių acto ir rudojo cukraus paruoškite užpilą, juo apliekite krevetes.
  • Krevetes marinuokite šaldytuve per naktį, tada iškepkite ant didelės liepsnos keptuvėje arba suverkite ant vandenyje mirkytų medinių iešmelių ir kepkite ant laužo.
  • Tiekite su žaliosios citrinos griežinėliais, balazminiu padažu ir bazilikų lapeliais.

Įdarytos cukinijos

Daržovėmis įdarytos cukinijų puselės / Fotolia nuotr.

Jums reikės: vidutinio dydžio cukinijos, po 200 g riebaus varškės sūrio ir maskarponės, 2 šaukštų maltų riešutų, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų grietinės, šaukšto kaparėlių, pusės stiklinės džiūvėsėlių, šaukštelio džiovintų raudonėlių, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, šaukšto aliejaus, pagal skonį balzaminio padažo.

  • Cukiniją nuplaukite, galus nupjaukite, minkštimą išskobkite ir susmulkinkite, o vidų pabarstykite druska ir pipirais.
  • Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, sumaišykite su aliejumi, kapotais kaparėliais.
  • Gautu mišiniu iš visų pusių labai gerai įtrinkite varškės sūrį ir, pusvalandį pamarinavę, supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Smulkintą cukinijos minkštimą, kapotus raudonėlius, grietinę ir riešutus giliame dubenėlyje sumaišykite su džiūvėsėliais, įdarą pagal skonį pasūdykite ir įdarykite cukinijas.
  • Ant viršaus krėskite maskarponės, berkite marinuotų varškės sūrio kubelių.
  • Įdarytas cukinijas dėkite į kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  • Tiekite apšlakstę balzaminiu padažu.

Pikantiška pomidorų sriuba

Trinta lęsių ir pomidorų sriuba / Vida Press nuotr.

Jums reikės: 300 g pomidorų, 2 skiltelių česnako, 3 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, didelės morkos, 2 svogūnų, šaukšto balzaminio acto, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 300 ml natūralaus daržovių sultinio, kelių riekelių itališkos duonos čiabatos, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos.

  • Pomidorus nuplaukite, kryžmai įpjovę viršūnėles, perliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Jei pomidorų sėklos didelės, jas iškrapštykite, o minkštimą susmulkinkite.
  • Česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol pagels.
  • Į keptuvę suberkite smulkintus svogūnus, sukrėskite tarkuotas morkas, pomidorų gabalėlius, supilkite balzaminį actą, įberkite žiupsnelį cukraus ir troškinkite, kol pomidorai suminkštės.
  • Supilkite sultinį, suberkite kapotus saulėje džiovintus pomidorus ir, šiek tiek pakaitinusi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Sriubą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir išpilstykite į lėkštes.
  • Tiekite su orkaitėje skurdintais baltos duonos kubeliais ir aitriosiomis paprikomis.

Vegetariškos tortilijos

Jums reikės: 3 tortilijų papločių, šaukštelio kuminų, pagal skonį druskos, gabalėlio aitriosios paprikos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 100 g grietinės, šaukšto krienų, 2 pomidorų, 2 skiltelės česnako, ilgavaisio agurko, raudonos saldžiosios paprikos, saliero lapkočio, kelių salotų lapelių, šaukšto kapotų petražolių, avokado, svogūno.

  • Pomidorus, agurką, saldžiąją papriką ir saliero lapkotį smulkiai supjaustykite ir suberkite į gilų dubenį.
  • Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite.
  • Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite.
  • Prieskonius berkite ant daržovių, ten pat suberkite sausoje keptuvėje skrudintus maltus kuminus, sukrėskite grietinę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite krienais, petražolėmis ir labai gerai išmaišykite.
  • Avokadą ir svogūną nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į plakti skirtą indą ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės. Pagal skonį pasūdykite, galite pagardinti žiupsneliu cukraus.
  • Ant orkaitėje pašildytų tortilijų lakštų tepkite avokadų padažo, klokite po salotų lapą, berkite daržovių, papločius dailiai susukite ir patiekite.

    {recipe|2774}
    {recipe|2966}
    {recipe|3020}
    {recipe|3413}
    {recipe|3498}
    {recipe|3525}
    {recipe|4191}
    {recipe|4193}
    {recipe|4590}
    {recipe|5175}