Gurmaniškam pavasario savaitgaliui: Viduržemio jūros patiekalai su trupučiu Lietuvos

Juoda duona įdaryti kalmarai / TV3 nuotr.
Juoda duona įdaryti kalmarai / TV3 nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Šeštadienio rytą su linksmai nusiteikusiais charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco galėsite pasigaminti vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Laidoje „Gardu Gardu“ profesionalus kulinarijos šefas Gian Luca pagamins juoda duona įdarytus kalmarus, kurių receptas jam gimė tada, kai reikėjo pagaminti pietus iš to, kas yra apytuščiame šaldytuve. Ali paragavęs prasitars, kad jam labai patinka kalmarai ir patiekalą pavadins Viduržemio jūra su trupučiu Lietuvos.

Smagiai užkandę laidos vedėjai pereis prie saldžiosios laidos dalies ir profesionalus konditeris Ali pasiūlys dar vieną nekeptą desertą: baltojo šokolado putėsius su damų piršteliais ir šviežiomis uogomis. Tuo metu Gian Luca pastebės, kad artėjant vasarai, Ali vis daugiau naudoja šviežių uogų. Ali pritars, jog nekantriai laukia to laiko, kai visus desertus galės daryti vien tik iš uogų.

Kaip teisingai iškepti kalmarus, kad jie netaptų guminiais? Kokiu peiliu patogiausia raikyti duoną? Daugybė kulinarinių ir konditerinių staigmenų – televizijos laidoje „Gardu Gardu“ šeštadienį 10.30 val. per TV3.

Juoda duona įdaryti kalmarai
Juoda duona įdaryti kalmarai / TV3 nuotr.