Gurmaniško vakaro nepraleido Skaivos Jasevičiūtės gražuolė sesuo Eglė
Antradienio vakarą Vilniaus senamiesčio centre vyko gurmaniška šventė. Pristatydamas naujausią savo meniu restoranas „La Provence“ sukvietė žinomus šalies žmones paskanauti pripažintų virtuvės meistrų komandos kuriamų šedevrų ir drauge atidaryti juodųjų trumų sezoną.
Po žeme auginami trumai kainuoja tūkstančius. Už tokį delikatesą gurmanai moka sunkiai suvokiamas sumas. 1 kg baltųjų trumų kainuoja iki 9 tūkst. eurų, o Japonijoje šių grybų kaina gali kilti net iki 15 tūkst. eurų. Pavieniai grybų egzemplioriai dar brangesni – 1 g gali kainuoti 190 eurų. Iš gryno aukso nulietas trumas kainuotų 4-5 kartus pigiau.
Antradienį į gurmanišką šventę atvykusių svečių laukė ne tik trumų sezono atidarymas, bet ir baltųjų smidrų skanavimo šventė. Tarptautinius apdovanojimus pelniusi ir užsienyje patirties įgijusi restorano virtuvės meistrų komanda svečius vaišino kulinariniais šedevrais: austrėmis, grill pavasariniu viščiuku, gaspacho, parmezano „galvoje“ paruošta pasta su trumais ir t.t.
Naujoji Viduržemio jūros regiono virtuvės restorano savininkė Staselė Salasova pabrėždama šios vietos išskirtinumą labiausiai akcentuoja tai, kad dabar, kitaip negu anksčiau, didelis dėmesys skiriamas Lietuvoje užaugintai ir gaminamai šviežiai produkcijai: restorane patiekiama lietuviška mėsa – iš mažų šalies ūkių gaunama aukščiausios kokybės jautiena, daržovės.
„Labai didžiuojamės į valgiaraštį, kuris keisis pagal sezoną, įvedę ypatingo skonio nedidelį pavasarinį viščiuką. Ant stalų lankytojams kas kartą patieksime iš šviežiausių sezoninių lietuviškų daržovių ruošiamus valgius ir garnyrus, kurie neabejotinai dvelks Viduržemio jūros regiono dvasia“, – sakė restorano savininkė.
Gurmaniškos šventės proga ponią Staselę sveikino ir žurnalistės Skaivos Jasevičiūtės-Kraujalės sesuo Eglė Jasevičiūtė. Tarptautinio turizmo srityje išsilavinimą turinti Eglė į šventę atvyko su draugu.
Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti ir daugiau žinomų Lietuvos žmonių. Čia antradienio vakarą leido restorano dekoracijomis besirūpinęs stilistas Mantas Petruškevičius, verslininkė Natalija Martinavičienė, dizainerė Ramunė Piekautaitė ir kiti.