Į austrių ragavimo vakarėlį atvykusi modelis Simona Starkutė: „Keptos bulvės su kefyru kur kas skaniau!“
Penktadienio vakarą pramogų pasaulio ir verslo atstovai rinkosi į lauko barą „California OPEN“, kur ragavo šviežių austrių ir paminėjo šiltojo sezono pradžią. Vakarų Europos miestuose – Milane, Londone, Paryžiuje ar Barselonoje seniai vyrauja tradicija po darbo dienos su bičiuliais ar kolegomis susitikti taurei šampano ir pašnekesiams, todėl Lietuvos garsenybės nutarė neatsilikti ir tęsti šią tradiciją.
Austrių ragavimo ir susitikimo su bičiuliais nepraleido ir modelis Simona Starkutė, kuri prisipažino, kad austrių visiškai nemėgsta, o į renginį atvyko tiesiog gerai praleisti laiko ir pasimėgauti bendravimu.
„Austrių tikrai nemėgstu – vos paragavus teko spjauti! Man jos visiškai neskanios, todėl aš net linkusi manyti, kad jų valgymas – tarsi koks mados reikalas, nes tikrai sunku suprasti, kaip kitiems jos gali patikti. Man teko matyti, kad ne vienam žmogui pirmą kartą jas ragaujant tenka spjauti arba juos tiesiog supykina. Kiti po tokių pojūčių pabando antrąkart, o aš nusprendžiau neberizikuoti ir savęs neprievartauti“, – portalui Žmonės.lt šypsodamasi sakė Simona.
Mergina teigė, kad būtent austrės jai neskanios, tačiau jūros gėrybes ji mėgstanti – ypač jūrines sraiges. Anot S.Starkutės, svarbiausia, kad maistas būtų šviežias.
Vis dėlto modelis prisipažino, kad labiau už jūros gėrybes skrandį jai pamalonina paprastas lietuviškas maistas, kurį labai gardžiai moka pagaminti jos sužadėtinio mama.
„Nesu kažkokia labai išranki dama, todėl skaniausia man vyro mamos daryti žuvies kotletukai, balta mišrainė, liežuvis su krienais ir majonezu, įdaryta žuvis… Kad ir kaip skanu bebūtų kavinėse ar restoranuose, aš visada pasiilgstu lietuviško naminio maisto“, – prisipažino daug keliaujanti Simona.
Paklausta, ar dažnai gamina pati, S.Starkutė nedvejojusi patikino, kad tikrai nėra tipiška namų šeimininkė ir virtuvėje sukiojasi retai.
„Tikrai nesu iš tų moterų, kurios sutvertos sukiotis virtuvėje. Jeigu jau sugalvojame su vyru kažką pasigaminti, tai labai greito ir paprasto – tarkim, prieš kelias dienas kepėme bulvių su kefyru. Taip skaniai pavalgėme! Geriau už bet kokias austres!“ – juokėsi Simona.