Idėja pietums: mėsos troškinys su daržovėmis
Mėsos troškinys – greiti, nebrangūs, sotūs ir, svarbiausia, maistingi pietūs. Maža to, tokį troškinį gali pagaminti ne tik įgudusi šeimininkė, bet ir paauglė.
Dar vienas tokio troškinio privalumas - plati erdvė improvizacijoms. Nereikia ilgai vaikštinėti po parduotuves ieškant specialių produktų ar prieskonių. Tereikia turėti mėgstamos mėsos ir sezoninių daržovių. Ir dar vieną kitą ingredientą padažui. Keptą mėsą ir daržoves sumaišome su pasirinktu naminiu padažu ir... skanaus! Beje, jei skubate, padažą gali atstoti ir grietinė, jogurtas ar grietinėlė, sumaišyta su prieskoniais.
Mėsos troškiniui tinka įvairi mėsa: paukštiena, kiauliena, jautiena ar pasirinktos mėsos faršas. Tinka ir balta žuvis.
Beje, kai išsirinksite gerą mėsą, stenkitės kuo greičiau suvartoti ją, o prieš vartojimą būtinai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Plaunamas visas mėsos gabalas, o ne supjaustyti gabaliukai – lengviau nusausinsite ir nenukentės skonio ir maistinės mėsos savybės.
MŪSŲ PASIŪLYMAI
2 PADAŽO VARIANTAI:
DAUGIAU GARDŽIŲ TROŠKINIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA.