Idėjos pirmadienio vakarienei

Blyneliai su mėsa ir brokoliais / Shutterstock nuotr.
Blyneliai su mėsa ir brokoliais / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Saulutė mus džiugina šiltais spinduliais, o mes artimuosius palepinkime sočiais ir kvapiais patiekalais! Ar jau sugalvojote, kuo gardžiuositės šiandien? Idėjos jums.

DIENOS RECEPTAS

 

Blyneliai su mėsa ir brokoliniais kopūstais

2 asmenims.  Pagaminsite per 1 val. 30 min.

 

Produktai: (lietiniams) – 1 kiaušinis, 300 ml pieno, 4 valg. š. miltų, 1 valg. š. aliejaus, pagal skonį druskos; (įdarui) – 200 g brokolinių kopūstų, 200 g virtos ar keptos vištienos, 100 g pievagrybių, 100 g sūrio, 1 valg. š. sviesto; (padažui) – 300 ml pieno, 1 valg. š. miltų; 2 valg. š. tarkuoto fermentinio sūrio; 1 valg. š. sviesto.

 

Kaip gaminti:

1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus.

2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį. Šia mase įdarytus lietinius sudėkite į karščiui atsparų indą.

3. Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste, maišydami supilkite pieną, pasūdykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Supilkite jį ant lietinių, apibarstykite sūriu ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI

Dešrelių ir daržovių apkepas
Dešrelių ir daržovių apkepas

 

                          SOTU

                Dešrelių ir daržovių apkepas

 

 

 

 

Dešrelių ir daržovių apkepas
Dešrelių ir daržovių apkepas

 

                        PIKANTIŠKA

                 Salotos su aštriomis krevetėmis

 

 

 

 

Dešrelių ir daržovių apkepas
Dešrelių ir daržovių apkepas

 

                        VEGETARIŠKA

                 Avinžirniai su špinatais

 

 

 

 

Dešrelių ir daržovių apkepas
Dešrelių ir daržovių apkepas

 

                         VAIKAMS

                 Bananiniai blyneliai