Iglė Bernotaitytė – apie mitybos pokyčius: „Man tai buvo atradimas“
Žavioji atlikėja Iglė Bernotaitytė jau daugiau nei penkerius metus gerbėjų širdis šildo savo šypsena ir dainomis, tampančiomis hitais. Mergina gali papasakoti ne tik apie muziką: ji atvirauja ir apie gyvenimo, kasdienybės pokyčius bei drąsiai sako, kad neverta verkti dėl dalykų, kurie atsitiko praeityje. Priešingai – reikia gyventi čia ir dabar.
Laidoje „Virtuvės istorijos“ Iglė Bernotaitytė pasakojo apie naujus mitybos įpročius bei kokią įtaką tai daro jos ir mylimojo Tado Juodsnukio tarpusavio santykiams.
Iglė prisipažino, kad kol kas būti vegetare jai labai patinka ir atskleidė priežastis, nulėmusias tokį jos pasirinkimą. „Norėjau išbandyti naujus receptus, kur mėsos produktus galėčiau pakeisti daržovėmis. Kol kas man tai labai patinka, o mėsos – visai nepasigendu“, – dalijasi atlikėja.
Paklausta, ar valgo žuvį, ar visgi vengia visų gyvulinės kilmės produktų, Iglė pasakoja: „Aš klausau savo organizmo. Kol kas žuvies neatsisakau, bet kaip bus vėliau, dar nežinau.“
Dažnas galvoja, kad vegetarų mitybos racionas yra labai siauras, bet atlikėja džiaugiasi, kad atsisakiusi mėsos, atrado daug naujų skonių.
„Anksčiau buvau pratusi, kad lėkštėje būtinai turi būti salotos, ryžiai, bulvės ar kruopos bei „gabalas“ mėsos. Todėl pradžioje buvo labai keista rinktis tik salotas su kruopomis ar bulvėmis, bet supratau, kad mėsos man gali ir nebūti – patiekalą visada galima pagardinti skaniu padažu. Man buvo atradimas, kiek daug yra skanių daržovių bei įvairių jų paruošimo būdų“, – TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“pasakoja vegetarizmą propaguojanti atlikėja.
Paklausta, kaip į šį merginos pasirinkimą reaguoja mylimasis Tadas, atlikėja šypsosi: „Jis žino, kad aš esu lyg „degtukas“ – greitai įsiplieskiu ir vėl nurimstu, todėl pradžioje Tadas galvojo, kad tai bus tik trumpalaikis užsidegimas, nekreipė dėmesio. O po to pradėjo stebėtis ir klausti manęs, ar tikrai nenoriu valgyti mėsos“, – juokiasi Iglė.
Laidoje Iglė atvirauja apie savo ir mylimojo Tado mėgstamiausius patiekalus bei ką renkasi gaminti – desertus ar pagrindinius patiekalus. Taip pat atskleidžia, koks yra jos firminis patiekalas.
„Labiausiai mėgstu gaminti makaronus. Jei visiškai neturiu idėjų, ką pagaminti, renkuosi makaronus su pomidorų padažu. Paruošti labai lengva ir greita, o valgant jautiesi lyg būtum Italijoje“, – apie namų virtuvėje gaminamus patiekalus pasakoja Iglė.
Pašnekovė kalba ir apie naujienas karjeroje. Iglė atskleidžia, kokių jausmų vedama, parašė naująją dainą pavadinimu „Drugeliai“: „Ši daina yra apie mano asmeninius pokyčius bei mokėjimą būti su savo mintimis“.
Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.
Iglė – „Drugeliai“: