Iglės Bernotaitytės kūryba virtuvėje: stebina sukurtais vegetariškais receptais ir spalvingais keksiukais
Iglė Bernotaitytė / Socialinių tinklų nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A
Vieniems maisto ruoša – tikra kankynė, kitiems – meditacija. Į pastarųjų stovyklą stoja atlikėja Iglė Bernotaitytė, kuri kasdien virtuvę paverčia eksperimentavo laboratorija: čia gimsta nauji receptai, vegetariški patiekalai, o kartais net ir spalvoti desertai.
Ištikimiausi Iglės Bernotaitytės gerbėjai gali pasidžiaugti ne tik naujomis atlikėjos dainomis, bet ir jos receptais, kuriais mergina maloniai dalijasi socialiniuose tinkluose.
Kalbėdama su portalu Žmonės.lt Iglė Bernotaitytė atskleidė, kad virtuvėje suktis jai tenka išties dažnai. „Čia laiko neskaičiuoju“, – sakė ji.
Atlikėja jau kuris laikas yra vegetarė, tad užbėgdama už akių tikino, kad fantazijos gaminti vegetariškus patiekalus tikrai užtenka. Tiesa, neretai receptus Iglė kuria pati, o tada patikrintais ir gardžiausiais dalijasi su sekėjais.
„Niekada nesuku galvos ką pasigaminti, nes vegetariški patiekalai visada būna išskirtiniai, dar neragauti, įdomūs. Neretai tenka receptus kurti pačiai, o tai dažniausiai būna „tiesiog iš galvos“ ir gimsta eksperimentavimo būdu. Sudedu tai, ką tuo metu atrandu šaldytuve ir gaunasi labai skanus patiekalas!“.
Eksperimentuodama virtuvėje, mergina dažniausiai naudoja vieną pagrindinį ingredientą. Deja, kaip ir priklauso tikrai virtuvės šeimininkei, Iglė jo neatskleidžia.
„Turiu slaptą ingredientą, kurį dedu į daugelį savo patiekalų, bet jo sakyti kol kas dar negaliu“, – juokėsi ji.
Gardžiausius Iglės patiekalus pirmiausia įvertina jos mylimasis atlikėjas Tada Juodsnukis. Kaip bebūtų, Iglė kartas nuo karto virtuvės „aikštelę“ užleidžia ir jam. „Tadas labai skaniai daro barščių sriubą ir plovą, tad šiuos patiekalus visada palieku jam“, – portalui Žmonės.lt pasakojo atlikėja.
Visai neseniai I.Bernotaitytė savo sekėjus nustebino pasidalinusi spalvotų ir žaismingų keksiukų nuotraukomis. Pasirodo, šis desertas taip pat gimė eksperimentavimo būdu.
Mergina pasakojo, kad keksiukų gamyba iš viso truko 4 valandas. „Juos ruošiau ir kepiau visiškai neskubėdama, besimėgaudama pačiu procesu“.
„Kol Tadas snaudė, įsijungiau kalėdinę muziką ir maišiau tešlas, eksperimentavau su glajum ir cukraus mase“, – pridūrė ji.
Iglė pasakojo, kad keksiukų partija gavosi išties gausi, tad jai su Tadu jų neįveikus, teko vaišinti kitus. Dalyvaudama laidos filmavime, desertu Iglė pasidalino su visa filmavimo komanda.
„Nesitikėjau, kad keksiukai taip greitai sprogs! Pasirodo, labai smagu vaišinti ir dovanoti kažką, ką pagaminai pats“.
Paklausus, ar itin gardžiais keksiukais ateityje nenorėtų prekiauti, Iglė neslėpė, kad tą darytų su malonumu. „Darbo turiu labai daug, bet jeigu kas norėtų užsisakyti, manau, tikrai atrasčiau laiko, nes tai yra kaip savotiška meditacija. Ir svarbiausia, kad kitiems skanu!“, – džiaugėsi I.Bernotaitytė.