Inga Budrienė pasidalijo ypatingu receptu – patiekalas bus ir ant jos šventinio stalo

„Sushi Lounge“ atidarymas Kaune/Simonos Taparauskaitės nuotr.
„Sushi Lounge“ atidarymas Kaune/Simonos Taparauskaitės nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

„To tikrai neišmokau iš savo močiutės ar mamos – teko pasitobulinti prižiūrint profesionalams!“ - su šypsena sakė „Sushi Lounge“ atidaryme Kaune apsilankiusi švenčių planuotoja Inga Budrienė.

Ragaudama meistrų paruoštus sušius ji apgailestavo neturinti tiek žinių, kad įmantriausius gardumynus pasigamintų pati.

„Bet... šį tą tikrai žinau. Esu išmokusi kelių ypatingų receptų, kuriuos atgaivinu per didžiausias metų šventes. Jau ilgą laiką nevalgau mėsos, todėl sušiai man yra puiki alternatyva“, – patikino pašnekovė.

Anot jos, japoniško sušio neparuošite iš turimų produktų – teks paišlaidauti ir įsigyti keletą būtiniausių ingredientų, kurių turėtų užtekti keliems kartams. Tai japoniški kibūs ryžiai, tamsiai žali džiovintų jūros dumblių lakštai – nori, saldžiarūgščio skonio ryžių actas ir vasabi – aitri žalsvos spalvos pasta, gaminama iš maltos japoniško krieno šaknies. Taip pat reikės sojų padažo ir marinuoto imbiero „gari“.

„Perkant ryžius nereikėtų taupyti, nes nuo jų priklauso galutinis rezultatas. Geriausiai rinktis užsienio gamintojų produkciją – trumpagrūdžius japoniškus ryžius, kuriuos, prieš gaminant, reikia gerai perplauti, o paskui bent pusvalandį pamirkyti“, – patarė I. Budrienė.

Dažniausiai ji su šeima gamina makizushi – tai ryžių ritinėliai, įdaryti daržovėmis arba žuvimi, susukti į jūros dumblių lakštus. Į jų vidų galima dėti daug ką, bet I. Budrienė labiausiai mėgsta lašišą arba šparagus, vyras Darius – avokadus ir krevetes, o vaikai neatsispiria virtų morkų įdarui.

„Sushi Lounge“ atidarymas Kaune/Simonos Taparauskaitės nuotr.
„Sushi Lounge“ atidarymas Kaune/Simonos Taparauskaitės nuotr.

„Nesame dažni svečiai virtuvėje, nes turime galimybę įvairiais valgiais pasimėgauti mūsų restorane. Todėl ruošiant sušį dėl praktikos stokos ne visada viskas pavyksta sėkmingai. Ir, norint pasimėgauti japoniškais gardėsiais, tenka kreiptis į profesionalus“, – su šypsena atviravo I. Budrienė.

Be jos atidaryme apsilankė ir nemenkas būrys kitų žinomų žmonių.

„Sušiai yra tai, kuo galiu mėgautis neapsunkindama savęs. Esu jų ragavus įvairiausių, tačiau šiandien dar atradau naujų skonių“, – kalbėjo dainininkė ir verslininkė Kristina Ivanova, atvykusi į Kaune naujai atidarytą japoniškų gardėsių meką.

Ji prisipažino, jog sušiai yra puiki alternatyva norintiems be mėsos papildyti savo maisto racioną įvairiasniais ingredientais.

„Mėsą valgau retai. Gal kartą savaitėje. O kitose „srityse“ save tikrai palepinu, nes mėgstu gaminti maistą, o suktis virtuvėje man yra malonumas“, – sakė K. Ivanova.

Renginių vedėja Daiva Tamošiūnaitė pasakojo sušius atradusi jau seniai. Juos, dar būdama ketverių, pamėgo ir dukra Adelė. Dabar merginai šešiolika. „O ji sušius mėgo, paskui – nebe, o dabar vėl jiems jaučia silpnybę. Kaip, beje, ir aš. Labai mėgstu karštus sušius, tik ne visur jų galima užsisakyti“, – kalbėjo pašnekovė.

Anksčiau šeimą sušiais dažnai palepindavo buvęs D. Tamošiūnaitės uošvis, kurį ji vadina tikru jų gamybos meistru.

„Sushi Lounge“ atidarymas Kaune/Simonos Taparauskaitės nuotr.
„Sushi Lounge“ atidarymas Kaune/Simonos Taparauskaitės nuotr.

„Sušius galiu valgyti kibirais!“, – nestokodama geros nuotaikos sakė dizainerė Audronė Bunikienė. Tokią pat aistrą ji dar jaučia austrėms.

Garsi moteris tikino ne kartą nustebinusi aplinkinius savo apetitu – matydami itin liekną kūrėją daugelis galvoja, kad ji laikosi griežtos dietos.

„O juk iš tikro tereikia valgyti subalansuotą maistą“, – paaiškino A. Bunikienė.