Nyderlanduose įsikūrusi Kamilė KAVECKAITĖ (27) galėjo ir toliau dirbti vadybininke, kilti karjeros laiptais ir valgį ruošti tik per šventes. Bet supratusi, kad ne jai visą dieną suktis biure, viską metė ir tapo... maisto fotografe.
„Maisto fotografas – gana nauja, bet jau populiarėjanti profesija. Kai tik pradėjau dirbti, mano klientai buvo įvairūs restoranai ir kavinės – juos lengviausia rasti. Dabar dirbu su įvairiais prekių ženklais, didelėmis ir įdomiomis bendrovėmis, susijusiomis su maistu, tokiomis kaip „Tefal“ ir KFC“, – pasakoja Kamilė.
Nėra abejonės, kad prie lietuvės sėkmės prisidėjo kompanijos „Adobe“, sukūrusios „Photoshop“ ir kitas nuotraukų redagavimo programas, įvertinimas „Rising Stars of Photography“. 2019-aisiais „Adobe“ paskelbė dešimt geriausių jaunųjų fotografų iš viso pasaulio, tarp jų buvo ir Kamilė.
„Niekada nemaniau, kad tapsiu fotografe! Visada maniau, kad dirbsiu vadybininke didelėje kompanijoje. Ja tapusi supratau, kad tai – ne man. Norėjau pradėti ką nors savo. Problema buvo ta, kad net neįsivaizdavau, kas tai galėtų būti, – pasakoja. – Taigi, sudariau sąrašą dalykų, kurie man labiausiai patinka, – maistas užėmė aukštą vietą. Taip nusprendžiau pradėti maisto tinklaraštį ir po trijų mėnesių visiškai pamečiau galvą dėl fotografijos. Mečiau blogą ir susitelkiau į fotografavimą – maistas staiga atsidūrė mano objektyve. O jis tikrai įnoringas modelis. Maistas praranda grožį labai greitai – tik pagalvokit apie tirpstančius ledus, krintančią kavos putą, vystančias salotas bei varvantį padažą... Viskas vyksta taip greitai, bet tai ir daro darbą įdomesnį. Juk neįdomu, kai lengva!“